Hemgjord majonnäs

Även om majonnäs inte anses vara en traditionell slavisk maträtt, har dess popularitet ökat betydligt under de senaste decennierna. Därför finns denna sås inte på våra bord på något sätt mindre än pepparrot eller senap. Majonnäs används för recept för olika sallader, som marinaden och förutom många rätter. Du kan köpa majonnäs i alla livsmedelsbutiker, och dessutom finns det många recept för att laga hemlagad majonnäs .

Sammansättningen av någon majonnäs innehåller följande ingredienser: ägg, solrosolja, salt, socker, senap, citronsaft. I vissa recept av denna sås är det tillåtet att ersätta solrosolja med olivolja och citronsaft med ättika. För att göra majonnäsen en karaktäristisk konsistens för den måste den vara noggrant slagen. Snabbt och ganska enkelt kan detta göras med en mixer eller mixer. Om du kan vispa majonnäs manuellt, kan denna process försenas under lång tid. Principen att laga hemlagad majonnäs är enkel: ägget måste blandas med salt, socker, senap och citronsaft. rör den resulterande massan till ett homogent tillstånd, sedan långsamt, literally drop-by-drop, häll i solrosoljan, fortsätt att kontinuerligt vispa. Ägg med kryddor ska blandas med smör tills en homogen blandning utan klumpar erhålls. Därefter ska såsen kylas och serveras till olika rätter.

Vissa recept för beredning av majonnäs innehåller inte ägg. För att laga majonnäs utan ägg används uppvärmd mjölk. Denna majonnäs till smak skiljer sig nästan inte från det klassiska, men det anses vara mer kostsamt.

Finheten att laga hemlagad majonnäs:

Trots det faktum att många kvinnor föredrar kalorierätter, är salladsrecept utan majonnäs mycket mindre än med majonnäs. Utan en världsberömd sallad Olivier, som är tillagd med majonnäs, finns det inte ett enda festligt bord. Och en maträtt som fisk stekt med majonnäs, anses vara en riktig delikatess.

Många inhemska och utländska företag är engagerade i produktion av majonnäs. Den mest populära majonnäs på hemmamarknaden är majonnäs Provansal. Och sådana producenter av majonnäs som Sloboda och Luka erbjuder denna sås med olika kryddor, kryddor, vitlök, oliver, ost.

Från hemlagad majonnäs får du en utmärkt marinade för kött. Shish kebab från fläsk eller kyckling i majonnäs visar sig mild och saftig. Speciellt populär som en marinade för kött är majonnäs med vitlök. Majonnäs förbereder deg för olika pajer. Degen på hemmagjord majonnäs behöver i regel inte jäst, men när man förbereder degen för majonnäs är det nödvändigt att använda majonnäs med ägg och inte på mjölk. Detta test ger utmärkt pajer med olika fyllningar, kakor och godis. Denna deg kan lagras i kylskåp under lång tid.

Majonnäs används inte bara som en livsmedelsprodukt. Många kvinnor har funnit denna sås mycket mer omfattande användning. Hemgjord majonnäs är en utmärkt mask för hud och hår. Masker för hår från majonnäs bidrar till hårväxt och deras förstärkning. För huden är denna mask användbar tack vare det höga innehållet i olika vitaminer.