Apple sylt

I äpplen finns många nödvändiga biologiskt aktiva substanser, mikroelement och vitaminer. Äppelskal innehåller användbara pektiner och äppelsyra. Hur håller du allt detta på vintern? Förbered Apple-sylt!

Jam från äpplen är mer användbar än till exempel sylt - i det lägger vi mindre socker och värmer mindre tid. Under den kalla årstiden kommer apple sylt säkert att glädja oss, det kan serveras till te eller baka läckra pajer med den.

Hur man lagar sylt från äpplen? I allmänhet är det ganska enkelt, förutom produkter som du behöver en stor kittel eller en metall (aluminium, mässing, emalj).

Framställning av äppeljuice

Proportionerna för beredning av äppelsyra är ungefär följande: 1 kg vitsocker och 1 glas (ca 200-250 ml) vanligt vatten är nödvändiga för 1 kg äpplen (endast lobuler, utan frö och fröbollar). Socker polsk produktion är bäst att inte använda, ta inhemska eller ukrainska, moldaviska.

Först måste du skära varje äpple i fyra bitar och ta bort frölåda med fröna. Därefter är det bättre att skära avdelningar i tunnare skivor - ju mindre desto bättre. Placera de skurna äpplen i en skål eller handfat, tillsätt vatten och koka tills det är mjukt, ständigt rörande med en sked eller spatel (nödvändigtvis trä). Sedan måste kokta heta äpplen torkas genom en sikt (inte för grund) och tillsätt socker. Blanda massan noggrant och laga i en viss tid (tills sockret och den nödvändiga densiteten löser upp) med låg värme, ständigt omrör. Jam från äpplen kokas i ungefär en timme 2, kanske lite längre, det beror på vilken typ av äpplen.

Hur man rullar sylt från äpplen?

Varm sylt kan sättas i rena burkar och fyller en liten mängd naturligt smält smör, täcka med lock (locka, rulla upp) - så att syltet är bättre bevarat. Du kan lagra burkar med sylt i en källare eller på hyllor på en inbyggd balkong. Du kan lagra sylt i grunda, segmenterade trälådor kantade med pergamentpapper. Varje stav av sylt bör smörjas med smält smör (pensel), på övre sidan bildas en skorpa. Om efter en stund att skära sådana brusochki på tunnare platta plattor och torka dem i ugnen, kan du få läckra äppelbuntar. Det är bättre att ta in äkta äpplen (eller från länder i fd Unionen). Varianter är att föredra till hösten. Till sylt var speciellt gott, du kan lägga till en liten kanel, lite jordnöts eller till och med vanillin. Det viktigaste i denna fråga är att observera åtgärden. Du kan laga sylt med en bas av äpplen med andra frukter.

Hur man lagar äppelpärrama

Proportionerna är följande: vi måste ta ungefär lika stora andelar av äpplen och päron (bättre igen, höst sorter). För 1 kilo frukt, ca 700-1000 gram socker + ett glas (250 ml) vatten. Kryddor - att smaka. Apple-päronsylt bryggs precis som en enkel apple sylt. För att hugga frukter är det bra att använda en chopper eller skördetröskor. Krossad frukt bör vara bra smälta, eftersom päron kan koka något längre än äpplen. Apple-päron sylt skiljer sig naturligtvis från mer komplex och raffinerad smak.

Hur man lagar apple-plommon sylt

Apple-plommonsjuka kan också kokas väldigt gott.

För matlagning behöver du ungefär samma antal äpplen och plommon (särskilt bra sorter av ungerska och svampar). Andelen socker och vatten är ungefär följande: för 1 kg renad frukt - upp till 1 kg socker + 200 ml vatten.

Strimlad på ett eller annat sätt hälls frukten med vatten och kokas tills det är mjukt. Den resulterande massan torkas genom en sikta, tillsätt socker och laga mat, ofta omröring med en träsked. Apple-plommon sylt har en trevlig, delikat, utsökt smak och bidrar mycket till god matsmältning.