Är proteinet skadligt?

Själva ordet "protein" förorsakar oss föreningar med pulver i paket av tvivelaktigt ursprung med pumpade osympatiska representanter för hankön. Men låt oss skopa djupare. Ordet är ordet engelska, och på originalspråket betyder ordet "protein" inte mer, inte mindre men helt enkelt - protein. Här är det, den "felaktiga" väst, vi har både "protein" och "protein", och alla kallar det för ett protein. Men om du är mer självkritisk kan du komma över tanken att eftersom namnet är en, då kanske det inte heller är någon skillnad. Då är frågan huruvida proteinet är illa för flickor skadligt, du kan svara med en fråga om proteinet är skadligt ...

Vad består protein av?

Proteintillskott görs på grundval av vegetabiliskt protein (se protein), och processen i sig är att rena proteinet från fetter och kolhydrater, som på ett eller annat sätt finns i någon mat. Som ett resultat får vi ett rent protein (se protein), som på grund av sin "renhet" absorberas av kroppen mycket snabbare.

Varför behövs protein?

Alla vet att proteinet är kroppsbyggare. Men vi kommer inte vara så ytliga, trots allt är det nödvändigt för kroppsbyggare. Tidigare arbetade människor på fältet från gryning till skymning, nu sitter vi hela dagen på kontoret, och vi försöker få hela dosen av lasten i 1,5-2 timmars träning. Hur som helst, till någon som arbetar sitter kan du använda ordet "hypodynami" (oavsett om han tränar eller inte). På grund av långvarigt sittande, stress, inte alltid bra näring minskar behovet av fett och kolhydrater, men för att bygga celler behöver du samma protein. Vi levererar det med en tillsats som kallas protein. Så är proteinet skadligt för kroppen?

Njurar, lever, styrka och andra

Motståndare av protein (protein?) Hänvisar till obefintliga studier som visar att proteinintag bidrar till utvecklingen av njurs- och leverinsufficiens, förvärrar manlig styrka. Men i stället för tvister är det skadligt att ta protein, det vore bättre att prata om dosen.

Låt oss rikta uppmärksamheten på vanligt mat, kött. Det tar sex timmar att smälta det. Under denna tid delas proteinet i köttet i aminosyror och doseras i blodet. Om du åt mycket kött, kommer den alltför stora mängden protein in i blodet, vad är reaktionen? Svar: kräkningar, diarré.

Nu protein. Antag att du tog för mycket en dos protein efter en träning, ville, som bäst, men det visade sig som alltid. Resultatet kommer att likna det föregående.

dos

En person som leder en stillasittande livsstil räcker till 1 g protein per kg kroppsvikt. Med aktiv sport ökar beloppet till 2-3 g per kilo. I ett fall behöver kroppen 20-30 g protein, det vill säga för en daglig dos behöver du 5-6 måltider. Om du inte har möjlighet att bära balanserade matpaket och göra tre pauser under arbetet, kan du ersätta en av receptionerna med ett proteintillskott.

flickor

När damerna plågar sig med tankar, om proteinet är skadligt för tjejerna, är de mest av allt rädda (exakt exakt) av människans bild på förpackningen. Det vill säga, vi tror att förbrukningen av denna tillsats: a) uteslutande för män; b) leda till resultatet som visas på etiketten.

Men om du tar ordet "protein" i original mening, så är det som ett protein att du förstår att det inte finns något protein "man", och det finns inget protein "kvinnligt". Det finns en balanserad kost med rätt mängd protein (protein), lipider (fetter) och kolhydrater. Förresten kan du inte ersätta allt protein som behövs av kroppen med ett pulveradditiv. Bara för att kroppen kommer att vänja sig på ett lättillgängligt protein och så småningom lära sig att dela upp den som kommer med mat.