Vit rysk cocktail

För beredning av cocktails som bas använder vi starka lätta alkoholhaltiga drycker: vodka, vitt rom, gin, vitt vin.

"Vit ryska" - alkoholhaltig cocktail på basis av vodka med kaffelikör och grädde. Den första omnämnandet av honom i Kalifornien utgåva av "Oakland Tribune" den 21 november 1965.

"White Russian" - en favoritcocktail av kultfilmen "Big Lebowski". Dude, som också Jeffrey Lebowski, en begåvad skådespelare Jeff Bridges, använder ständigt denna drink. Före frisläppandet av filmen var "vit ryska" ansedd som en kvinnas dryck, men upplevde senare en ny ökad popularitet. Cocktail är föremål för många kulturella allusioner i litteratur och bio.

Receptet på en vit rysk cocktail

ingredienser:

Eller i andelen:

beredning

Vid matlagning används en metod som kallas "bygg". I ett 160 ml gammaldags eller roksglas lägger vi lite krossad is (i kvantitet, till exempel 2 kuber) häll ut kaffevätskan, sedan - vodka och lägg till grädde på toppen. Serveras utan omröring. Det finns andra sätt att laga mat.

Baserat på cocktailen "White Russian" uppfanns ett antal på något sätt av liknande cocktails, som skiljer sig åt grundläggande ingredienser.

Till exempel använder vitkubansk (vitkubansk) vitrom istället för vodka. Cocktails med vit rom är ganska populära, tack vare den specifika smaken av denna alkoholhaltiga dryck.

Cocktails baserat på vit rom

Daiquiri (Daiquiri)

ingredienser:

beredning

Blanda alla ingredienser i en skakare med 2-4 isbitar och spänna i ett cocktailglas. Vi dekorerar med en citronskiva.

Bacardi Cocktail (Bacardi Cocktail)

ingredienser:

beredning

Blanda ingredienserna i en skakare med 2-4 isbitar. Skaka och filtrera i ett cocktailglas, vars kant är förreddad med "Grenadine" och socker.

Pina Colada ( " Pina Colada " )

ingredienser:

beredning

Blanda alla ingredienser i blandaren med 2-4 isbitar. Vi filtrerar till hurikain eller highball. Vi dekorerar med en skiva ananas och körsbär. Vi serverar med halm.

"White Lady" - en cocktail baserad på gin

ingredienser:

beredning

Häll i shaker orange likör, gin. Lägg till nypressad citronsaft och is (2-4 kuber). Några skaka flera gånger. Vi häller genom silen i en kyld sauer eller highball glas.

Vita vincocktails

Cocktail "Clockwork Orange"

ingredienser:

beredning

Blanda vitt vin och apelsinlikör i ett glas, tillsätt is och rör lätt med en sked. Dekorera med en skiva orange och servera med ett halm.

Cocktail "Martini"

ingredienser:

beredning

Blanda vermouth med gin, häll i ett cocktailglas, som vi dekorerar med oliv- och lökringar (vi skär dem för enkelhet).

Om du bestämmer dig för att spendera en kväll med romcocktails , försök att inte prova mer än 2-3 recept och drick inte mer än 4-5 portioner. Förrätten ska vara lätt.