Svartvitt kök

Traditionellt är köket inrett i naturliga pastellfärger. Användningen av någon mättad färg anses vara ett djärvt experiment, så ljusa kök är sällsynta. Den modernaste i inredningen är svartvitt kök. Dessa två färger är antagonister, men deras kombination garanteras vara framgångsrik och intressant. Men även en beprövad kombination smälter fallgroparna. Vilka Om detta nedan.

Svartvita kök i en modern inredning

Svartvitt är motsatt, inte bara externt utan också energiskt. Vit färg är förknippad med frihet, lätthet, vakenhet, lätt början. Svart färg tvärtom ger en känsla av förnekelse och protest, högtid och mysterium. Sammanfogar dessa färger stil och rikedom. I köket är denna akromatiska skala ett ganska djärvt och excentriskt val.

De mest fördelaktiga svartvita färgerna ser ut i sådana stilar som glamour, high tech, neo-barock, art deco. Varför? Några av dessa stilar präglas av grafik (minimalism), för andra - dyster och dramatisk (glamour, neobaroque), för andra - teknisk och allvarlig (högteknologisk). Allt detta gör att vi kan förverkliga en kontrasterande duo av svarta och vita färger. Till kökets inre visade sig vara att vinna och inte överbelasta med någon av de färger du behöver följa vissa tips:

Kom ihåg att ju mer svart, ju svårare det är att ta hand om rummet. På mörka ytor, damm, märken från händer och eventuella skräp syns tydligt. Vit färg, trots dess marchiness och opraktiskhet, har inte sådana egenskaper. Med tanke på detta, försök att dekorera i ljusa färgytor som ofta blir smutsiga (golv, bänkskivor, dörrar). Framgångsrikt för köket kommer att vara ett alternativ med en svart topp och en vit botten.

Hemligheten för framgång i detalj

Vid utformning av ett kontrastande interiör är det mycket viktigt att ta hänsyn till de små detaljer som sedan kan bli nyckeln till framgång. För köket kommer följande nyanser att vara relevanta:

  1. Bänkens färg . Som nämnts ovan är toppen av ljusfärgen mer praktiskt och bekvämt när det gäller vård. Men att det vita köket kommer att kombineras med en svart bänk? Det här alternativet ser väldigt imponerande ut och kan till och med fungera som en accent i ett helt vitt rum. Lämpliga material för den svarta bänkskivan: marmor, konglomerat, laminerat spånskiva.
  2. Svartvit tapeter för köket . Detta alternativ är lämpligt för att markera en viss zon i köket. Försök att välja tapet med ett fint och inte aggressivt tryck, annars kan det orsaka irritation och till och med smärta i ögonen. Det är önskvärt att dominera den vita färgen , och svart tjänade bara som en prydnad. Lämpliga alternativ: tapeter med blommigt, geometriskt eller animaliskt tryck.
  3. Kontrastteknik . Ganska intressant är det vita köket med svarta apparater. Det finns ingen anledning att tänka genom komplexa kombinationer med möbler och att chocka färgblixt. Ljusa accenter i form av en svart dörr av ett andligt skåp, en huva eller ett kylskåp kommer att lägga till inredningen så mycket notering av fest och lyx.
  4. Gardiner för svartvitt kök . Här kommer lämpliga silver, grå-oliv, svartvita gardiner. Du kan gå åt andra håll och göra fönsterdekorationens huvudfärg accent. Välj i detta fall enfärgs gardiner med ljusa mättade färger (gul, grön, lila, röd).