Hur återställer man håret efter tvätt?

Ibland är den resulterande färgen efter målning inte möjlig att ändra genom enkel ommålning. I sådana fall är det enda sättet att göra tvätten. Men eftersom det här är ett mycket aggressivt förfarande, så kan krullarna bli torra, sköra och livlösa. Hur man återställer håret efter tvätt, så att de har ett vackert och hälsosamt utseende?

Professionell återställning innebär

För att återställa håret så snart som möjligt efter tvättning kan professionella medel användas. Det är bäst att välja kosmetiska produkter med keratin. Det här ämnet ger näring åt hårsaxeln, förhindrar fukt och ger sken och styrka till locken. Till exempel, om du vill återställa håret på kort tid efter tvätt och målning, kommer du att bli hjälpt av ett botemedel som Alerana-masken. Den innehåller:

Om du bara gör en mask om en gång i veckan kommer du att återställa hårets normala struktur och skydda dem mot eventuella miljöpåverkan. Men samtidigt är det bättre att ersätta alla dina vanliga medel med mer lämpliga. Till exempel ska schampon endast väljas med märket "För skadat hår".

Masker för håråterställning efter tvätt

Vill du inte använda professionella verktyg, men vet inte om du kan återställa håret efter tvätt med andra metoder? Hemmasker med senap är mycket effektiva vid behandling av skadade lås.

Senapsmask recept

ingredienser:

Beredning och applicering

Blanda smöret och senapspulveret. Applicera på hårbotten och hårrödor. För att tvätta av en sådan mask är det nödvändigt om 15-25 minuter.

Snabbt för att återställa håret efter tvätt, hjälp och sådant sätt, som en mask med gelatin kommer också att hjälpa.

Receptet för gelatinmask

ingredienser:

Beredning och applicering

Blötlägg gelatin i kallt vatten. Applicera blandningen på hårets rötter. Tvätta masken efter 20 minuter.