Linfrö för hår

I det stora landet vårt är lin en av de mest populära växterna. I detta avseende är det inte förvånande att det länge har använts i folkmedicin och vid beredningen av olika kosmetika. På grund av sina unika helande egenskaper kan lin rädda många åkommor och är ett utmärkt förebyggande verktyg. I denna artikel kommer vi att prata om fördelarna med linfrö för hår. Linfrön har använts i många århundraden och fortsätter att användas till denna dag. Och om effektiviteten av linolja för hår, kan du bara hitta rave recensioner bland moderna kvinnor.

Hur användbart är linolja för hår?

Linfröolja används ofta i kosmetologi på grund av sin unika sammansättning. Linfrön innehåller en stor mängd vitamin E, vilket är nödvändigt för att människokroppen ska fungera ordentligt. Linfrö är också användbar för hår på grund av det höga innehållet av vitamin A, värdefulla syror, användbara spårämnen.

Hälsningsegenskaperna hos linfröolja består i att dess unika sammansättning mättar hårbotten och hårsäckarna med alla nödvändiga ämnen. Detta läkemedel förser kroppen med ett komplett komplex av vitaminer och mineraler som främjar tillväxt och förstärkning av hår. Regelbunden användning av linolja förbättrar hårets utseende efter några veckor.

Applicering av linolja för hår

På grund av sin unika sammansättning är linolja extremt användbar för hår. Kvinnor som regelbundet använder denna åtgärd upplever följande förbättringar: Hårförlusten minskar, håret blir starkare, hårbotten balanserar hårbotten och mjäll försvinner.

Linfrön för hår kan tas in eller användas som en mask. Vi erbjuder recept för effektiva masker från linolja för hår:

  1. Linmask för torrt hår. Ingredienser: 2 matskedar linolja, 1,5 matskedar alkohol eller vodka. Ingredienser för masken måste blandas, appliceras på fuktigt hår och gnidas i hårbotten i 10 minuter. Efter det ska huvudet vikas i en handduk i 30 minuter, varefter det är bra att tvätta håret med schampo och varmt vatten. Masken ska appliceras en gång i veckan. Efter 3-5 veckor blir håret starkare, förlusten minskar, glansen framträder.
  2. Linmask för hårt skadat hår. Försvagad, besökt och utsatt för håravfall kräver långvarig behandling. Masker gjorda av linolja för hår kan avsevärt förbättra situationen om de appliceras i 6-8 timmar, helst på natten. Linolja bör gnidas i ren form i hårets rötter. På natten kan användbara ämnen från linfrön absorbera i hårbotten och ge effektivare behandling.
  3. Linseed mask för hårväxt. Ingredienser: 2 matskedar linolja, 2 matskedar riven lök, 1 matsked honung. Alla komponenter i masken ska blandas väl och appliceras på håret. Skölj håret noggrant med shampoo och balsam efter 30 minuter för att bli av med lukten av lök.

Hur man väljer linolja?

Linfröolja kan köpas på apoteket, på marknaden och i snabbköpet. När du väljer, var uppmärksam på följande egenskaper:

Innan du köper linfröolja måste du försäkra dig om tillverkarens goda rykte. Effektiviteten av linolja beror direkt på effektiviteten.

Moderna kvinnor blir alltmer på jakt efter skönhet till naturrecept. Dessa inkluderar hårmaskar från en så fantastisk produkt som linfrö. Och det är inte svårt att använda det till förmån för dina curls skönhet, speciellt om du lyssnar på vårt råd.