Hårbehandling hemma

Kom ihåg barnkammarrymet: "... Växa, fläta, till midjan, släpp inte håret ..."? Och i själva verket finns det ingen tjej som inte drömmer om att ha en lång tjock flätan och ingen kvinna som inte vill se på hennes huvud en chic frisyr. Men det önskade och det verkliga, matchar tyvärr inte ofta. Utsläpp själva damerkemi, målarfärg och styling och, som ett resultat av håret, istället för att bli vackrare, blekna och blekna. Vad ska jag göra? Det finns två alternativ. Den första är att kontakta specialister, betala mycket pengar för okända förfaranden i hopp om att de kommer att skapa ett mirakel. Men ett mirakel kan inte hända. Och den andra - ta huvudet i dina händer och börja behandla skadat hår hemma. Ja, det andra alternativet kräver mycket ansträngning och lång tid, men ju mer glädje du får från segern över problemet. Och den här artikeln hjälper dig med det här.

Kämpar med fett och mjäll

Det bör noteras att avvikelser från normen är dubbla. Det beror på ålder och använd kosmetika. I ungdomar är håret oftare böjt i riktning mot överdriven fettförlust, som också kan följa mjäll. Och med ålder, under påverkan av kemiska influenser, blir låsen tvärtom torr och spröd. Låt oss först prata om att behandla hemma fet hår.

För det första såg den hårfettiga typen snygg ut, de måste tvättas ofta. Och var inte rädd för detta, bara när du tvättar, ta själv regeln att göra vatten inte varmt, men bara bekvämt varmt. Och i stället för schampo, använd baby såpe med kamomill eller sträng. Idealiskt kommer det att tvätta huvudet med tjära eller svavelsvåltvål och inte vara rädd för en obehaglig lukt, det försvinner mycket snabbt och håret efter några procedurer får ett hälsosamt och attraktivt utseende.

För det andra spelar läkemedelsväxter en viktig roll vid behandling av hår hemma. Skölj det rena huvudet med avkalkning av ekbark, kamomill, ringblomma, sträng, plantain, nässla varje gång efter badet. Alla ovanstående växter har astringenta, antiseptiska, hemostatiska, vasokonstrictiva egenskaper, vilket hjälper till att minska utsöndringen av subkutan fett, tonar hårsäckar, stärker håret längs hela sin längd. Dekoktioner är beredda från beräkningen av 1 msk. l. en sked av torra råvaror för 1 kopp kokande vatten, insistera i ungefär en timme, spänning, svalna till en trevlig temperatur. Buljonger kan tillverkas av en typ av gräs, byta arter från en tid till en annan, eller blanda två eller tre växter, men i nästa skölj behöver du fortfarande ta de andra.

Henna har också en mycket bra effekt. Det torkar hårbotten och eliminerar därmed oljig glans och bildandet av mjäll. Här är ett bra recept på Henna att behandla fett hår hemma. En tesked av henna bör bryggas med kokande vatten till konsistensen av gruel, tillsätt 1 ägg, 1 msk. l. gräddfil, 5-10 droppar olja vitaminer A och E, 1-3 droppar av din favorit aromolja, du kan och utan det. Den erhållna blandningen blandas grundligt och upphettas något i ett vattenbad. Masken appliceras på hårbotten, delar håret i strängar, sätter på stranden och lockar huvudet med en handduk. Håll masken i trettio minuter, skölj sedan med tvål och skölj med avkok av ovan nämnda örter. Förfarandet kan upprepas 10 gånger om dagen och sedan en gång i veckan. Om du inte vill bli rödhårig, använd sedan vit henna, bara det är mer aggressivt, kan du klämma på huden.

Vi behöver inte torrhet

Låt oss nu prata om metoderna för behandling hemma för torrt skadat hår. För att tvätta sådant hår är det nödvändigt inte oftare än en gång i veckan och har plockat upp ett bra schampo för den givna hårtyperna. Vatten vid tvätt är bättre för att göra varmt, eftersom huden lider. Detta kommer att stimulera den naturliga utsöndringen av subkutant fett. En bra effekt kommer också att ge hårbehandling med oljor. De appliceras genom att massera rörelser framför badet i 20-30 minuter, föruppvärmning. Bra effekt är olja av plantain, calendula, burdock, jojoba, kamomill, pelargon. Och nej, hårtorkar, tang, strykning, curling och färgning.

Som du kan se kan du återställa skönhet och liv till ditt hår och utan att tillgripa tjänster av dyra kliniker. Det är bara nödvändigt att ha tålamod och börja behandla skadat hår med örter och oljor hemma.