Torkade plommon i hemmet

Vi erbjuder recept för beredning av torkade plommon hemma för vintern. Beroende på dina behov kan du göra ett utmärkt kryddigt mellanmål för smörgåsar eller ett perfekt tillskott till te, tillsats till bakning, gröt eller andra rätter.

Plommon, torkad i ugnen - recept på vintern

ingredienser:

beredning

För torkning passar stora, köttiga plommon. Frukter måste vara mogna och samtidigt tillräckligt elastiska och inte innehålla bucklor. De valda högkvalitativa råmaterialen tvättas noggrant med kallt vatten och måste torkas, sprida sig en gång i handduken eller torkas torr. Därefter klippa plommonerna i två halvor och extrahera benen.

Vi täcker bakplåten med bakpapper eller folie och placera plommonhalvorna tätt över varandra. I en separat skål, blanda olivolja eller vegetabilisk raffinerad olja och honung och häll lite plommon på en bakplåt. Vi gnuggar dem också lätt med havsalt, krydda med torkad basilika, oregano och rosmarin.

Bestäm grytan med kryddig plommonfrukt i en förvärmd till 110-120 graders ugn, öppna öppet dörren för att avsluta fukt och dränera plommonerna i ca fem timmar. Den tid som krävs för att uppnå önskat resultat kan skilja sig från det deklarerade beroende på graden av juiciness hos råvarorna. För att inte missa rätt ögonblick och inte att vrida arbetsstycket i torkade skinn börjar vi styra processen efter tre timmars torkning.

Under tiden rengör vi vitlöket och strimlar tandpannorna med tallrikar, sorterar rosmarinernas grenar i nålar. I botten av den tidigare steriliserade burken häller vi lite olivolja eller vegetabilisk raffinerad olja, kasta några tallrikar vitlök och färska nålar av rosmarin.

Efter att ha nått önskad grad av torkning sätter vi plommonhalvorna i den beredda burken, alternerande skikt med vitlök och rosmarin, häll en lätt uppvärmd olja så att mellan lagren finns inga luftbubblor och stäng locket. Efter kylning, bestäm kapaciteten med arbetsstycket på en sval plats för förvaring. En vecka senare kommer blommorna att blötläggas med kryddor och kommer att vara helt klara för konsumtion.

Detta recept kan ändras något och lägg på en tallrik vitlök i varje hälft av sinken innan du torkar, och i en burk tillsätt lite av dess lobules bara till botten.

Söta torkade plommon hemma

ingredienser:

beredning

De stora köttiga plommon som valts för torkning är fina och torkade. Sedan tar vi bort frukterna från benen, lägger dem i en emaljerad behållare och häller den över med socker. Mängden bestäms beroende på sötmen av själva frukten. I genomsnitt tar det från fyra till åtta hundra gram granulärt socker per kg råmaterial som redan är renat.

Efter ungefär trettio timmar, när plommon ger maximal juice, smälter den i en separat behållare och häller halvorna av frukten med sockersirap. För ett kilo diskbänk, uppmätt efter att ha separerat saften, ta 250 ml vatten och 300 gram socker och värm sirapen till koka.

Vi håller plommon i sirapen i tio minuter och låt den tömma och ligga ut på ett bakplåt och ha täckt det med pergamentpapper. Vi nötade frukterna i flera steg en timme till önskad grad av mjukhet. Temperaturen i ugnen måste initialt vara 85 grader, och vid senare cykler - 75 grader. Varje gång vi låter plommonna svalna helt, kontrollera graden av beredskap och, vid behov, torkar vi upp en gång till. Ugnen ska vara lite årig.

Efter beredskap bestämmer vi de torkade plommonerna i sterila glasburkar, stänger dem med lock och placerar dem på ett kallt lagringsutrymme.