Tomater i äppeljuice

Tomater kan bevaras inte bara i sin egen (tomat) juice (i massa), men också i äpple. Naturligtvis kommer en sådan produkt att ha en helt annan smak. En märklig skillnad på detta recept är också att tomater marineras utan vinäger, vilket är mycket lämpligt för personer med hög surhetsgrad. Receptet har inte socker, vilket också är en fördel. Konserveringsmedel är naturliga ämnen (fruktsyror och sockerarter) som finns i äppeljuice. Naturligtvis, för att få en god och hälsosam maträtt måste du använda naturlig äppeljuice hemgjord. Tomater föredrar att välja röda som inte är stora, inte vattna, mogna och täta, höstvarianter är mest lämpade för detta.

Recept på tomater konserverad i äppeljuice

ingredienser:

beredning

Först ska vi förbereda tomater, de borde vara utan brister och skador, täta, mogna. Vi ska tvätta dem ordentligt med kallt vatten, låt dem dränera. Gör en 2-4 punktering med en tandpetare vid basen av varje frukt. Sätt vitlök och peppar på botten av den steriliserade burken (med en stam eller skalad, som du vill). På toppen försiktigt, utan ansträngning sätta de färdiga tomaten.

Koka vattnet och fyll det med tomater och låt stå i 8 minuter och dränera sedan vattnet. Upprepa proceduren med kokande vatten och dränera vattnet igen. Vi somnar i burkar med salt och lägger till en nejlikål. Du kan tillsätta parfymerad paprikornor (bitar 3-8), små och små koljanderfrön, karamellfrön och / eller fänkål - enligt din smak.

Äppelsaft kan koka, och det är bättre att hålla den i 30 minuter på ett vattenbad, så vi kommer att behålla alla användbara ämnen och förstör inte C-vitamin som finns i juice. Fyll tomater i burkar med varm juice framställd med någon av metoderna. Skydda med sterila lock och sätt krukorna i ett vattenfack. Sterilisera i 20 minuter och rulla. Vi vrider burkarna och täcker med en gammal filt tills den svalnar helt.

På samma sätt, med samma proportioner, kan du förbereda inlagda tomater, inte bara i äppeljuice, utan även i blandning med druvsaft eller i ren druvsaft. Självklart bör juicen vara hemlagad, vriden ut av ljus, bättre vinvarianter av druvor. Juiceen bör inte macereras, det vill säga mottas omedelbart efter pressning (inte stående på kakan med gropar), annars kommer huvudvärk att säkerställas. Juice av druvsorter Rkatsiteli, Noa grå och Pinot gris, det är bättre att inte använda det - det kommer att vara smaklöst.