Alycha - recept

Vi kan skörda körsbärsplommon inte bara nu, men också förbereda dem för framtida användning genom att rulla dem i burkar i form av sylt, komposit, såser och eventuellt täppa till en flaska eller två vin. Recept av alla möjliga körsbärsplagg vi kommer att beskriva ytterligare.

Pärla från körsbärsplommon - recept

ingredienser:

beredning

Efter att ha lagt beredda burkar och lock över ett vattenbad, lägg en hel plommon i en separat skål, fyll den med socker och häll sedan en blandning av citronsaft med vatten. När den koncentrerade socker sirapen kokar och bären mjuknar - passera plommon genom sikten. Återstående puré och skal i sikten, återgå till kastrullen och bli av med stenarna. Tomat sylt på låg värme, laga den tills den tjocknar och häll sedan över heta sterila behållare.

Hur man lagar compote från körsbärsplommon?

ingredienser:

beredning

Efter att du har överfört plommon till burken, häll frukten med kokande vatten och låt det stå i 20 minuter. Häll vattnet i en gryta, strö socker, tillsätt citronsaft, kanel och apelsinskal. Efter kokning sirap fylla dem med körsbärsplommon och rulla upp dem igen.

Vin från körsbärsplommon

ingredienser:

beredning

Alla körsbärsplommon överförs till en panna och fylls med en liter vatten. När vattnet kokar, och frukterna mjuka, rastolkit dem i puré och häll den återstående vätskan. Efter ett par dagar, pressa saften genom en sikta och koka. Häll sockerens kokande juice, lös den upp, svalna till rumstemperatur och blanda med jäst. Låt vinet jäsa under vattentätningen i 4-6 veckor, och innan du spänner igen spänning eller försiktigt häll i en annan behållare, försöker du inte höja sedimentet från botten.

Alycha sås för kött

ingredienser:

beredning

Täck plommon med vatten så att det är täckt, laga det tills det är mjukt, ta bort benen och hugga massan. Om du förbereder såsen för vintern, koka sedan potatisen och rulla dem i burkarna och om du ska äta den direkt efter tillagningen kan du omedelbart lägga grönsakerna ströda i morteln med varm peppar och vitlök. I den konserverade tkemali doftande blandningen tillsättes efter öppnandet av burken. Av denna mängd ingredienser kommer 300 ml sås att erhållas.