Tatarska biff

Förrätt för rädslösa köttätare - Tatarbiffsteak - I vår tid är det beredd från rå nötkött och kompletteras med rå äggula. Denna maträtt har ingenting att göra med tatarisk mat, tvärtom, det ursprungliga receptet uppfanns och populariserades i hela Europa av fransmännen. Om du vill göra ett sådant extremt mellanmål, notera du följande recept.

Tatar beefsteak - recept

Låt oss börja med en av de traditionella variationerna av det franska receptet, där nötköttet hakas ihop med kapris, lök och syltade gurkor.

ingredienser:

beredning

Beroende på vad du vill se den färdiga maträttens konsistens, kan du mala bifffilén i malet kött och kan delas i koppar med en tjocklek av högst en halv centimeter. Efter att ha tillagat nötköttet nötkött, lägg det i kylskåpet och ta över resterande ingredienser. Skär kapporna, sjalotten och gurkorna så små som möjligt. Vispa smöret, senap, ketchup, wester, konjak och Tabasco i en lätt tankning. Smaka på skålen och tillsätt salt och lök. Fyll en äggula till ett gäng, mixa bra och servera på en platt tallrik med en stålring. På toppen av biffen, gör ett litet spår och lägg äggulan i den.

Tatar beefsteak på ungerska

En annan variant av tatarbiffsteaket är ungerska, mycket lik den franska, men skiljer sig ännu mer uttalad smak på grund av tillsatsen av ansjovis.

ingredienser:

beredning

Häll nötköttet och håll det i kallt tills serveringstiden. Piska äggulor med såser och en kycklingfilé av ansjovis. Lägg till druvoljan. Skär kaparna fint, med lök, persilja och cornichons. Utforma en tatarbiff från råhakat kött med glas eller stålring. I mitten gör du ett spår och häller i det i yoghurt piskade med såser.