Livsplanering

Många människor håller sig till den uppmätta planeringen av sina liv, exakt att veta vad och när ska hända, inte hoppas på slumpmässighet av något slag. Andra tänker inte på sina egna liv, föredrar att gå med flödet eller försöka leva "som alla andra." Som du kanske har gissat upplever de som känner till den strategiska planeringen av livet stora framgångar, för att de vet exakt vad de vill ha och de vet vad som behöver göras för att få vad de vill ha.

Program för strategisk livsplanering

Jag vill ha allas framgång, och det är därför värt att tänka på planer för livet, men hur kan det bli gjort? Det finns flera metoder för dimensionell livsplanering, låt oss prata om de vanligaste.

  1. Den klassiska planeringsmetoden är att planera livets syfte (hela eller något segment). Till exempel vill du bo i ditt eget hus efter 10 år, ha en personlig förare till ditt förfogande och ha en familj. När målen är definierade, engagera sig i livsplanering i ett år, och så att varje steg tar dig närmare slutresultatet. Skriv ner den här vägen under 10 år, vilket indikerar i din tabell din ålder.
  2. Denna teknik liknar den tidigare, olika mer praktiska metoden. Här måste du också definiera ditt mål, skapa ett bord med mål för år, men här måste du beakta påverkan av externa faktorer. Att säga att jag kommer att ackumulera pengar för en ny bil om ett år, helt enkelt, men det är nödvändigt att bestämma hur du kommer att göra detta, vilket kan hindra genomförandet av planer och vad som ska hjälpa till. Det är omöjligt att förutse allt, men det är nödvändigt att ta hänsyn till de händelser som säkert kommer att komma - föräldrarna kommer att gå i pension, barnet går till skolan, du kommer att avsluta träning etc. Därför, genom att planera planer i flera år, måste du ange inte bara din ålder, utan också räkna hur många år kommer att vara dina släktingar, för tydligheten.
  3. «Livets hjul». Denna teknik hjälper till att förstå vilka delar av ditt liv som behöver anpassas. För detta behöver du på ett ark papper rita en cirkel och dela den i 8 sektorer. Varje sektor kommer att återspegla sådana livsfält som "personlig tillväxt", "livskvalitet", "hälsa och sport", "vänner och miljö", "familj och relationer", "karriär och företag", "ekonomi", "andlighet och kreativitet ». Nu måste du utvärdera varje sfär i ditt liv från 1-10, där 10 är den bästa positionen och ju mer du inte behöver. Nu målar du ditt hjul för att se hur fylld den här eller den där sfären. Därefter måste du arbeta med "hjulinriktning", det vill säga förbättra situationen i de områden där du har satt dig otillfredsställande betyg.

Oavsett vilken metod du använder, kom ihåg att det är omöjligt att planera allt och så var inte rädd om något plötsligt går fel - många olyckor kan bli gula.