Kyufta-bozbash

Kyfta-Bozbash är en traditionell maträtt av aserjansk mat, populär bland andra nationer i länder som upplever kulturell diffusion med turkiska traditioner. Faktum är att kyufta-bozbash är en väldigt stor soppa av fyllningstyp med köttbullar (eller hellre köttbullar ) av lamm och ärter. Ofta inne i köttbullarna låg en syraplommon (körsbärsplommon), vilket ger dem en speciell smak.

Hur man lagar kufta-bozbash?

Först är ärtor kokta i benbuljong.

Då förbereder de en massa för köttbullar: Lättfett lammkött och en glödlampa passerar genom köttkvarn, kombinerad med ris, kryddat med kryddor och saltade. Från denna massa bildas köttbullar i form av små bollar.

Köttbullar och hackade potatis läggs i en kruka med nästan färdiga ärtor, laga tills potatisarna är klara, tillsätt gröna, vitlök och kryddor.

Kyfta-Bozbash i asiatisk stil - recept

ingredienser:

beredning

Ärter-kycklingar suga i kokande vatten i minst en timme för 3, men helst på natten. Tvätta kikärterna noggrant innan du lagar mat och koka den i buljongen nästan tills den är kokt.

Med hjälp av köttkvarn tillverkar vi mellanskiktat köttfärs med tillsats av en glödlampa och blandar den med sköljat ris. Smaka med kryddor och salt. Vi bildar medelstora köttbullar, inuti varje av dem lägger vi frukt av färska eller torkade sura körsbärsplommon (plommon ska förstås vara pitted).

Vi rengör potatisarna och skär dem i små kuber. Vi lägger potatis och köttbullar i kikärten bryggd i en kastrull. Bullret är inte bortglömt. Koka i ca 15 minuter, tillsätt saffran och låt den brygga under locket på 15 minuter. Vi häller ut kyufta-bozbashen i en serveringsskål så att det finns flera köttbullar i vardera. Strö med finhackad vitlök och örter, krydda med svart och röd varm peppar. Du kan lägga i varje soppkopp på ett ark med färsk mynta och en citronskiva.

Det bör noteras att kufta-bozbashens sammansättning kommer att innefatta den röda söta paprikaen, lägga den i soppa, skärs i korta rånar ca 8 minuter innan den kokas.

Soup kufta-bozbash serveras med såser och kakor.