Phytosporin - hur och för vad du ska använda, viktiga funktioner i användningen

Det finns många droger som kan användas för att behandla växter. Det är viktigt att förstå vad "Fitosporin" är, hur och för vilket syfte denna åtgärd används och vad är dess användbarhet. Det finns särskilda om hur man förbereder en lösning och dess användning för olika ändamål.

Hur man använder "Fitosporin"?

Detta läkemedel är en biofungicid med ett brett spektrum av handlingar som håller lång tid. I kompositionen av denna lösning är en levande spore-bakterie, vilken också undertrycker produkterna av vital aktivitet hos många patogena mikroorganismer. Ta reda på varför Fitosporin behövs, det är värt att påpeka att detta läkemedel ökar växtens skyddsegenskaper och ökar tillväxten. Användningen minskar signifikant risken för upprepad infektion med svampsjukdomar.

Biopreparation kan användas i kombination med många andra medel, till exempel med tillväxtstimulerande medel , insekticider och andra fungicider. Om det finns ett sediment under blandningen av preparaten, indikerar detta en oförenlighet hos medlen, därför rekommenderas det inte att använda en sådan blandning. Det är omöjligt att kombinera biologiska produkter med medel som orsakar en alkalisk reaktion. Det är värt att överväga att producera "Phytosporin" för enskilda grödor, så de borde användas för sitt avsedda ändamål, eftersom det i blandningen kommer att finnas specifika mikroelement för varje växt.

"Fitosporin" - komposition

Det har redan sagts att den huvudsakliga aktiva substansen är en bakteriekultur som kallas Bacillus subtilis . De erhålls genom konstgjorda medel. När den träffar marken och växterna börjar bakterierna multiplicera aktivt, förstöra de skadliga cellerna och hjälpa växten att återställa sitt immunsystem. Eftersom preparatet "Phytosporin" är naturligt är det säkert för växter, människor och djur. Du kan till och med behandla även växter som blommar och bär frukt utan rädsla, eftersom det inte finns några negativa konsekvenser om allt är gjort enligt instruktionerna.

Vid vilken temperatur fungerar "Fitosporin"?

Denna biologiska produkt kan lagras i ett brett temperaturområde från -20 ° till + 25 ° C. Samtidigt skiljer sig resultatindikatorerna, och de kan inte brytas, annars kommer läkemedlet inte att fungera. Om du är intresserad av temperaturen där "Fitosporin" verkar, måste du veta att detta intervall är + 15-25 ° C. Dessutom rekommenderas behandling på kvällen. Det är viktigt att det är torrt väder, eftersom vattnet lätt kan tvätta av "Phytosporin". Om det har regnat, är det bättre att applicera botemedlet igen.

Hur man odlar Phytosporin?

Om du använder pulver är det bättre att förbereda mamma och arbetslösning. Tack vare det här tricket kan du öka effektiviteten i bearbetningen.

  1. I instruktionerna hur man korrekt spädar "Fitosporin" indikeras att en koncentrerad frölösning först prepareras, där sporerna kommer att vakna snabbare och i större mängd.
  2. När det finns tecken på bakteriell aktivitet kan du späda utsädet med vatten till en moderlut. Därvid kommer bakterierna att leva, men deras aktivitet kommer att minska. Tack vare detta kommer moderluten att lagras i upp till två veckor på en mörk, cool plats.
  3. Om du får veta om hur du får Fitosporin att växa, hur och för vad du ska använda det är det värt att påpeka att omedelbart före användning måste det lösas upp i en arbetslösning och kan inte vara längre än två timmar.

Separat är det nödvändigt att förstå hur man planterar pastan "Phytosporin", så det behöver inte förbereda en koncentrerad blandning, eftersom cirka 100% av sporerna vaknar i moderluten. Pastan ska enkelt spädas ut med vatten, applicera en andel av 2: 1 och 2 msk. Vätskan behöver 200 g av botemedel. Behållaren kan stängas och lagras vid behov, men det är bättre att förbereda arbetslösningen omedelbart för att inte förlora levande bakterier. Det bör hållas i ett par timmar och kan användas.

"Fitosporin" - ansökan

Biologisk beredning används för olika ändamål, därför kan det anses vara multifunktionellt. De viktigaste sätten att använda "Fitosporin" är vattning och strö. Den är lämplig för sådana ändamål:

Sprängning av frön i "Phytosporin"

Läkemedlet vägrar att påverka spridningsgraden av planteringsmaterialet, men främjar även en stabil spiring och ökad tillväxt. Om frön behandlades med "Phytosporin", kommer växten att utvecklas snabbare. Slå in planteringsmaterialet i två lager av gasbind, sätt i en tallrik och häll i med ett bioremedium: Blanda 2 droppar "Gumi", 10 droppar "Phytosporin" och 1 msk. vatten.

"Phytosporin" för plantor

Biofungicid bidrar till att accelerera tillväxten av plantor, har en tredimensionell effekt på artens växlingspotential och potential och skapar också acceptabla betingelser för bildandet av en ekologiskt ren grödor. Enligt statistiken kan det planerade avkastningen ökas med 20%, och ännu högre. Spraying av plantor med "Fitosporin" är mer motiverad, men vattning är också tillåtet.

  1. Blanda 1 liter vatten och 1 tesked av produkten, vilket är bättre att välja i flytande form. Alla blanda väl.
  2. Lösningen hälles i en behållare med en sprutpistol och sprutas.
  3. Instruktionerna om vad som är användbar för "Fitosporin", hur och för vad som används med det här verktyget indikeras att när plantan planteras är det möjligt att suga upp plantans rötter i lösningen, vilket anges ovan. Denna procedur varar ungefär en timme. Tack vare detta ökar sannolikheten för överlevnad av plantor avsevärt.

Behandling av växthuset "Fitosporin" på våren

Till växter i växthuset är väletablerade och utvecklade, det är viktigt att förbereda platsen ordentligt. Rekommenderad vårbehandling av växthuset "Fitosporin", som inte är en aggressiv kemikalie. Tack vare dessa parasiter förstörs, och de positiva mikroorganismerna förblir oskadade. Beskriv vad "Fitosporin" är, hur och för vad man ska tillämpa, låt oss föreställa oss ett system för bearbetning av ett växthus:

  1. Torka i fjärde delen av produktpaketet i 100 g vatten. Rör om allt så att det inte finns några klumpar. Den resulterande tjockleken späds redan i en stor mängd vatten och applicerar 1 msk. sked för 10 liter vätska.
  2. Förbered insmutningen och taket på växthuset med den färdiga morteren. Därefter behöver du inte skölja.
  3. Ovanstående blandning kan användas för markbehandling, applicering 5 liter per 1 kvm. m. Efter att trädgården behöver täckas med torr jord och täckt med en film. Om några dagar kan du utföra plantering.

"Fitosporin" för jord

Den presenterade beredningen kan användas för jordbehandling för att desinficera den från parasiter och för att förbättra frösprutningen och plantornas överlevnad. Förbehandling rekommenderas för årligt genomförande. Dekontaminering av jord "Phytosporin" bör genomföras på våren före transplantation. Du kan använda läkemedlet i form av ett pulver och tillsätt 5 g ämne till en hink vatten. Lösningen är lämplig för vattning och den erhållna mängden är tillräcklig för 1 kvm M. m.

"Fitosporin" för fruktträd

Många skadedjur är kända, liksom ett antal allvarliga sjukdomar som påverkar träd, försämrar avkastningen och kvaliteten på frukten. Om behandlingen inte utförs, kan kulturen dö. Behandling av fruktträd "Phytosporin" - behandling och förebyggande sprutning av träd och buskar utförs två gånger: under bladets öppning och utseende av äggstocken. För att förbereda lösningen i 10 liter vatten tillsätt 5 g pulver.

"Phytosporin" - analoger

Många trädgårdsmästare använder istället "Trihodermin" - en biopreparation som kan hantera mer än 60 sjukdomar, provocerade av svampar. Det kan köpas i pulverform och flytande form. Beskrivande vad som kan ersätta "Fitosporin", bör noteras att "Trichodermin" också bidrar till berikningen av att plantera mark och förbereder fröna för plantering.