Svampar - bra och dåligt

Som en livsmedelsprodukt har pannkakan en mycket konstig status: i vissa länder erkänns enhälligt som oätliga, och vi anser att det är villkorligt ätbart. Denna definition bör förstås som "blir ätlig eller oätlig beroende på behandlingsmetoden". Det bör noteras att detta också beror på synvinkel: en näringstillämpare vägrar kategoriskt att känna igen denna svamp som lämplig för mat, andra tvärtom hävdar att det är extremt användbart. Men sanningen är som vanligt någonstans däremellan. Både fördel och skada från svampen kan uppenbaras under påverkan av olika faktorer: platsen och metoden för att samla svampen, typen av matlagning, mängden mat som ätits, hälsotillståndet hos den som använde den etc. Därför slänger det otvetydigt av räkningen och varumärket "oätlig" är inte värt det.

Användbara egenskaper svamp svampar

Man måste bara titta på svampen för att förstå varför det fick det namnet - det är massivt, tungt, har en kraftig motor och ett tjockt ben. Det finns flera typer av svampar som skiljer sig åt i färg. De vanligaste är vita och svarta. Denna svamp är väldigt näringsrik, nästan lika mycket som kött. Och proteininnehållet i den överstiger 32%, vilket är extremt viktigt för dem som är förtjust i vegetarism. Den innehåller en stor mängd vitaminer D, B12 och lite vitamin C. Det finns också spårämnen: kalium, kalcium, natrium, järn, fosfor, etc. I brösten finns ämnen som kallas naturliga antibiotika som framgångsrikt kämpar med en tuberkelbacillus. De har också mycket fiber, vilket stimulerar tarmarnas arbete. En värdefull egenskap hos dessa svampar är att de kan kokas på något sätt: salt, stek, koka, baka som fyllning i pajer, lägg till kött, konserverad, syltad och kombinerade med olika produkter. Bara ta hand om svampen bör vara noggrann och observera de obligatoriska reglerna: Rengör och tvätta noggrant, koka i minst en halvtimme, som tidigare blöts i kallt vatten i en och en halv dag.

Fördelarna med och skadan av vita svampar

Vita svampar av denna art anses vara säkraste och hittas oftare än andra. De visas för diabetiker och hypertensiva patienter, eftersom de inte bidrar till ökad blodglukosnivå och ökning av tryck. De är användbara under säsongen av förkylningar, eftersom deras antibakteriella komponenter rengör lungans och bronkons slemhinnor. De utsöndrar också salter av urinsyra, vilket förhindrar utveckling av urolithiasis. Men förutom fördelar och skador från vita svampar finns det också. De kan inte ges till små barn, personer med lever, mag och tarmar.

Fördel och skada av svarta grouses

Chernushka, eller en svart svamp, uppskattas framför allt för en ovanlig smak. Dessutom mättar den kroppen vitaminer i grupp B och vitamin РР stimulerar metabolismen , hjälper till att gå ner i vikt och rensa mag-tarmkanalen. Förutom fördelarna och skadan från svarta, finns det också. Det här är en tung mat som kan orsaka magbesvär, diarré och förstoppning, så du bör inte missbruka dessa svampar.

Fördelar och skador på saltade svampar

Mycket smaklig och älskad av många saltade svampar. Med denna förädlingsmetod behålls en stor del av vitaminer, aminosyror och andra näringsämnen i svamparna. De innehåller bara 26 kalorier per hundra gram. De, som kokta svampar, är väldigt näringsrika, som kan öka kroppens ton, påverkar positivt stämningen positivt. Skogsaltsvampar kan medföra otillbörlig förberedelse och användning av råvaror av dålig kvalitet.