När ska man gräva ut jordnötter?

I slutet av sommaren börjar jordnötterna torka ut bladen och blir gula. Det innebär att växten planterade alla nödvändiga grödor från utsidan och nu kommer det bara att öka bönorna som ligger under marken. Men de torkade buskarna betyder inte alls att tiden har kommit när det är dags att samla jordnötter. Behöver bara byta vård av växter lite.

Villkor för mogning av jordnötter

Jordnöten fortsätter att mogna några månader tills den första frosten. Under denna period måste du klippa vattnet och sluta mata. Faktum är att du bara väntar på att jordnötterna ska mogna.

Så snart temperaturen på gatan faller till en liten minus, slutar vegetationens växtprocess. Detta är just nu när du behöver gräva ut jordnötter.

När du är fast besluten att du ska gräva jordnötter måste du börja från sängens framsida. Köra spaden i marken, håll busken för hand, gör en grävning och ta ut växten tillsammans med rötterna. Jorden efter detta ska skakas försiktigt och sätta busken på ena sidan av sängen. På samma sätt fortsätter du gräva jordnötterna och vikar roten till roten.

De samlade jordnötterna ska läggas som om de skivas och suspenderas med rötter i ett torrt, ventilerat rum i två veckor för att mogna. Därefter måste du skära bönorna och skölja dem från marken. Och efter det är det nödvändigt att torka bönor med alla medel, så att de inte förbjuder och groddar. Perfekt för sådana ändamål är torkning för frukt och grönsaker. Som ett alternativ kan du torka dem i ugnen och sprida jämnt på ett bakplåt.

Torkade jordnötsbönor borde vara lätta att spricka och knäcka, och smaken av kornen ska bli karakteristisk. Det mycket spannmål med ett litet tryck borde enkelt bryta upp i 2 halvor.

När du ser till att jordnötterna är vältorkade, kan du helt rena det från det övre skalet, eller lämna det som det är. Håll bönorna på ett torrt ställe i påsar eller härdade glasburkar med snäva lock.