Smörgåsar

Äggplantor är mycket användbara sommargrödor, där du enkelt kan förbereda en mängd fantastiska rätter: de kan baka i ugnen, gryta och steka. Och även från äggplanter kan du göra ett brett utbud av mellanmål. Vi berättar om en av dem idag. Så, låt oss laga smörgåsar från aubergine!

Ett recept på äggplantor smörgåsar i ugnen

ingredienser:

beredning

Aubergine tvättas och skärs i tunna cirklar. Vik dem i en skål, strö över salt, kryddor och låt stå i ca 20-30 minuter, så att ut av dem kom ut all den extra bitterheten. Sedan tvättas grönsakkretsarna noggrant och läggs på en handduk och låter dem torka ut. Ägg är brutna i en separat liten skål, vi kastar salt och piskar lite. Skinka rengörs från filmen, skärs i samma tunna ringar på köksskivan och läggs i en separat skål. Observera bara att tjockleken på korvbitarna inte ska vara mer än tjockleken på äggplantskivorna. Ost shinkuem också tunna plattor och lägger ut separat. Lägg nu på den torra ytan av bordet en halv cirkel av äggplanter, sedan för varje cirkel - i ett lager ostkuber och på toppen - skivning skinka och täcka med ytterligare en cirkel aubergine.

Ta nu pannan, täck med bakpapper och smörj det jämnt med solrosolja med en pensel. Ta därefter noggrant våra smörgåsar, så de faller inte ihop och sänker dem noggrant först i äggmassan och sedan in i en tallrik med brödsmulor och smulor. Vi gör denna procedur med alla smörgåsar, varefter vi lägger den på pannan, på avstånd från varandra. Vi häller dem solrosolja och skickar bakplåten i den uppvärmda ugnen. Baka smörgåsar i 20 minuter. Om så önskas, smörj den färdiga maträtten med majonnäs och dekorera med hackade örter. Vi serverar färdiga smörgåsar från äggplanter, inte bara hett, men också i en kyld form.

Ett recept på smörgåsar med kött

ingredienser:

beredning

Ät medelstora äggplanter, tvätta och skära försiktigt längs för att få långa och smala skivor. Vi sprider de skurna grönsakerna i en djup skål. Äggvita lite podsalivaem och ett bra slag fram till skumbildning. Fyll äggplanten med äggblandningen så att den helt täcker grönsakerna. Stek äggplanter till en rødskorpa i solrosolja, och skift sedan försiktigt dem till en kökshandduk för att bli av med överflödigt fett. Kött tvättas i kallt vatten, torkas och gnids med salt och slipad peppar. Stek smörgrytan i en torr stekpanna, häll sedan lite smör och stek köttet tills det är kokt.

Slutligen häll ättikan, vänta tills den avdunstar, och tillsätt sojasås till smak. Efter en minut tar vi bort stekpannan från elden, vi kyler köttet. Under tiden blanda hemlagad majonnäs med pressad vitlök och hackade örter. Vi smörar varje skiva aubergine med denna blandning, sätt halva stekt kött på en halv och täck den andra halvan med den. Det är allt vi har smörgåsar. Vi dekorerar smörgåsar med auberginer och vitlökgrönsaker och serverar till bordet.