Blå i inredningen

Blå är den mest populära färgen på den "kalla" gamuten bland designers. Han betraktas som evighetens färg, vila, vårdslöshet och omtanke. Blå har många nyanser, bland vilka de mest populära är ljusblå eller blå, färgen på azurblå, djup indigo och färgen på havsvågan.

Ur psykologins synvinkel har den blå färgen i inredningen en avkopplande, lugnande effekt, men den är kontraindicerad för melankoler, eftersom en långvarig vistelse i ett inre utfört i blåtoner kan orsaka depression.

Kombinationen av blå i inredningen

Blå har många nyanser och, om det är rätt balanserat, kan kombineras med alla färger. Det finns dock fyra klassiska kombinationer av blå i inredningen - med vit, med gul, med röd och med grön.

Kombinationen av blå och vit betraktas som ett marint tema. Därför kan du säkert lägga till pärla, koraller, guldelement. Inredningen i blå och vita färger är avkopplande, måttligt strikt och bidrar till vila.

Inredning i gulblå och blå-röda toner är en kombination av värme och kyla, vila och aktivitet. Han kommer inte att låta dig falla i melankoli, å andra sidan lugna och å andra sidan - uppmuntrande och ljusa accenter, vilket ger färger till vardagen.

Kombinationen av blå och grön är en klassisk och konservativ. Denna tandem ser alltid bra ut, vacker och dyr, men det blågröna "kalla" interiören måste spädas med lätta varma toner, annars verkar det för dyster.

Inredning av rum i blått

Blå vardagsrum

Vardagsrum i blått - En utmärkt färglösning för personer med stora, vänliga familjer som gillar att träffas på helger och helgdagar. För det inre av vardagsrummet är det bättre att välja djupblå eller blågrön toner. De är ganska konservativa och gillar nästan alla och har en avslappnad konversation.

Badrumsdesign i blått

Badrum i blått finns ofta, eftersom blå är förknippat med vatten. Badrummet är en ensamhet, här kan du "fly" från hushållssysslor och ägna bara lite tid åt dig själv. Därför ser badrummet i blått alltid lämpligt och bra ut, men bara i kombination med varma färger, annars kommer det att ge intryck av kallt.

Sovrum i blått

Designen av sovrummet i blått är också vanligt, särskilt bland människor som bor i staden. Sovrummet i blått hjälper dem att koppla av efter en hektisk dag och "stega tillbaka" från stress. Om du vill ha ditt sovrum för att ha en känsla av fred, frihet och lätthet - dekorera det i blå och vita färger och lägg till ljusa detaljer, som röda gardiner och färgade kuddar.