Krysantemum i krukor

Chrysanthemum är mycket populärt bland trädgårdsmästare på grund av blommans skönhet och olika färgvariationer. Dessutom har denna växt ett antal helande egenskaper. Därför kommer växande krysantemum i krukor hemma inte bara att ge glädje av blommans yttre överklagande, men också en viss fördel. Till exempel, om du sköljer din mun med avkok av krysantemumblad, kan du förhindra utvecklingen av periodontal sjukdom. Och de bakteriedödande ämnen som släpps ut av denna växt hjälper till att städa luften i en stadslägenhet. Du kan köpa den i någon blomstermarknad, men här är hur man ser efter krysantemumet i en kruka som du kommer att lära av den här artikeln.


Köper en växt

Pratar om hur mycket en krysantemum kostar i en kruka, det kan noteras att detta är en mycket prisvärd anläggning. Priset är ca $ 7-10. Innan du köper krysantemum, bör du noggrant inspektera den valda växten. Om det ser starkt ut och friskt, det finns inga tecken på sjukdom och skadedjur, du kan säkert köpa den. Men även om du är säker på att du har förvärvat en helt hälsosam växt, blir det inte överflödigt att ordna en karantän för det, eftersom du har ställt den bortsett från andra blommor under en period av flera veckor.

Vård av blommor

Att ta hand om krysantemum i en kruka kräver att vissa regler följs. I synnerhet bör luftens temperatur i rummet där plantan står, inte överskrida 25 ° C, annars kan blomman börja torka, och blomningstiden minskar. Den optimala temperaturen för krysantemum är 15-18 ° C. Därför, om krysantemumet i potten svävar, är det kanske inte tillräckligt med temperaturregimen i rummet. Flytta anläggningen till en svalare plats eller helt enkelt lägga bort från batteriet.

Blomman är mycket förtjust i solljus, men det är värt att skydda från de ljusa, direkta strålarna. Den bästa växten blommar på hösten när ljusdag inte är mer än åtta timmar om dagen.

Innan du vattnar krysantemumet i en kruka, kom ihåg att den här växten inte tolererar marktorkning. Därför bör vattning ske regelbundet, men måttligt. Periodisk sprutning skadar inte heller det.

En ung växt ska matas varje vecka med ett komplett gödningsmedel . Vuxna krysantemum behöver också gödsel under blommande och aktiv tillväxt.

Till busken såg frodig, du måste periodiskt beskära växten. Pratar om hur man skär en krysantemum i en kruka, man bör komma ihåg att det är bäst att göra det på en tid då växten växer aktivt. Det är viktigt att ta bort torra och gulade blad i tid, liksom redan blekade blommor. Om alltför många knoppar bildades under blomningsperioden, bör vissa av dem tas bort. Detta gör det möjligt för de återstående pedunkarna att absorbera mer användbara ämnen och blomstra med stora och vackra blommor.

Reproduktion av krysantemum

Blomman kan förökas som sticklingar och dela den vuxna busken. Växande krysantemum i krukor från sticklingar producera, klippa plantornas skott omedelbart efter det att det bleknar. Spiror bör omedelbart placeras i jorden från en blandning av torv och humus. Efter att stekarna har rotat, kan växterna transplanteras i krukor. Om du lägger flera skott i en kastrull på en gång kommer busken se frodig och attraktiv.

Chrysanthemumtransplantation

Chrysanthemumtransplantation i krukor utförs med samma frekvens som de flesta inomhusplantor. En ung blomma transplanteras en gång per år, och en vuxen transplanteras en gång per år. För en växt kan du också använda vanlig trädgårdsjord, men det är bäst att berika det med humus och torv. Så krysantemum kommer att få fler näringsämnen och det blir bättre.