Saltning sill hemma - recept

Saltad fisk - ett bra mellanmål för alla bord. Den kombinerar perfekt med kokta potatis, kötträtter eller spannmål. Den kan köpas redan i färdig form, köpas i affären eller tillagas självständigt. Så, låt oss komma ihop i receptet för betning av sill i hemmet.

Hur man gör saltlake för sill?

ingredienser:

beredning

För att förbereda pickle i en kruka med vatten slänger vi socker, salt, laurel och ärter av svartpeppar. Koka upp innehållet och koka i 5 minuter och svalna sedan. Fyll den beredda saltade fisken med fisk och låt sill i ca 6 timmar vid rumstemperatur. Därefter tar vi bort det i kylskåpet och nästa dag går vi till fiskprovningen.

Recept för saltande sill kryddig saltning

ingredienser:

beredning

För att göra en kryddig saltlösning, häll en kruka kallt kallt vatten, kasta salt och låt vätskan koka. Lägg sedan till krydda efter smak och kyla innehållet.

I burken sprid det fria och hackade köttet av fisk och häll den beredda saltlösningen. Från ovan, installera en tung last och rengör disken på en sval plats. Cirka en vecka senare kan du behandla din familj med en läcker och doftande hemlagad sill.

Saltande sillhemstil i saltlösning med ättika

ingredienser:

För saltlösning:

beredning

Vatten blandat med ättika och lägg disken på medeldad eld. Efter att ha kokat vätskan kastar vi salt, rör om och kyla lösningen. Fyll dem med förbehandlade fiskar och montera lasten ovanpå. Vi tar bort behållaren i kylskåp och registrerar 12 timmar.

Ärter av svartpeppar krossad och blandad med alla andra kryddor: timjan, koriander, senap, kryddnejlika, laurel. Häll den doftande blandningen på botten av behållaren, sprida sill och täck den med lock. Vi installerar igen en liten last och tar bort hela strukturen i kylskåpet i ungefär en vecka.