Aso-Kudzu


På ön Kyushu är Japans nationalpark Aso-Kuju. Dess namn berodde på att på sitt territorium finns ett högland kallat Kuju och den aktiva vulkanen Aso. Årets skapelse av denna ö är 1934.

Vad är intressant om Aso-Kuju?

Bergsområdet Aso med vackra landskap bildades i antiken som ett resultat av vulkanens aktivitet. Under den starkaste utbrottet kollapsade kraterens väggar och en aktiv vulkanisk kalderan bildades - en kupé med branta väggar och en relativt platt botten.

Mount Kuju, högt 1887 meter över havet, anses vara den högsta punkten i Kyushu. Aso bergskedjan ligger i mitten av nationalparken och består av fem toppar, den högsta som stiger till 1592 m. Nakadake toppen är den aktiva vulkanen som utbröt förra gången 1979. Det röker fortfarande periodiskt och spetsar ut askor. Många resenärer kommer hit för att klättra upp till toppen av vulkanen, som linbanan leder. Ibland är dock resor till kraterna förbjudna på grund av starka svavelutsläpp, vilket kan vara farligt för personer med andningssvårigheter.

I närheten av vulkanen Asosan finns ett museum med samma namn. Här kan du se fotografier av det här geologiska felet från yttre rymden, samt se Nakadake-krateren från insidan. För detta ändamål installerades speciella videokameror på berget. Bredvid Aso-museet är slätten Kusasenri med den utdöda vulkanen Kamezuka, kallad den japanska "en handfull ris".

På parkens område Aso-Kuju finns en utväg med varma källor . Alla berg är täckta av täta skogar, och på slätten vid foten av kullarna finns det många sjöar med rent blågrönt vatten. Endast på bergen i Aso-Kuju växer en ljus vild azalea av Kirimis. Om du vill ta med souvenirer från en resa till Aso-Kuju, kan de köpas i souvenirbutiker som ligger vid foten av Mount Nakadake. Det finns också flera restauranger som serverar japansk mat .

Hur kommer du till Aso-Kuju?

Området för den japanska nationalparken Aso-Kuju kan nås med busslinjer "Aso" och "Kuju", som regelbundet går från Kumamoto till vulkanen. Från denna stad till Aso-massivet kan du också ta tåget till Aso Station, och sedan ta bussen till linbanan.