Recept för det ettåriga barnet

När barnet fyller ett år står modern inför ett problem hur man gör en meny för honom. Det är för tidigt att äta från ett allmänt bord, men bröstmjölk eller en blandning ensam räcker inte. I denna artikel presenterar vi uppmärksamma recept för en enårig bebis som kommer att glädja även de mest ökända spökena.

Meny för ettårigt barn: recept

När man sammanställer en meny för ett ettårigt barn ska moderen styras av följande principer:

Recept av soppor för ett ettårigt barn

Grönsaksoppa

ingredienser:

beredning

Lägg i skivade grönsaker i kokt, lätt saltat vatten eller buljong och låt det simma tills det är mjukt och grilla sedan i potatismos genom en sigta eller på en mixer. I den beredda pureen kan du lägga till en smörbit. Att laga denna soppa är bättre för en servering. Beroende på kombinationen av de grönsaker som används och deras kvantitet kommer soppet att ha en annan smak, därför kommer det inte att bli uttråkat.

Bovete soppa

ingredienser:

beredning

I kokande vatten eller buljong, lägg till bovete och koka i 10 minuter, varefter tillsätt små bitar hackade potatis och morötter. Koka i 5 minuter och tillsätt blomkål. Om soppen är på vattnet måste du lägga till 1 matsked vegetabilisk olja. Några minuter innan beredskapen att lägga till gröna, låt oss beskära, slipa på mixern. I den beredda soppen kan du lägga till grädde eller lågmjölkad gräddfil för smak.

Gröt till ett ettårigt barn: recept

Gröt från markerade flingor

ingredienser:

beredning

Mala croupen med en kaffekvarn. Zalem 2 teskedar hackad flingor med mjölk, och ständigt omröra, ta till beredskapen. Klar gröt tillsätt och tillsätt smöret.

Gröt från hela korn

ingredienser:

beredning

Häll gryn med vatten, koka upp. Därefter tillsättes mjölk, socker, salt och koka tills det är klart. Klar mashed flingor i en mixer och tillsätt smör. Du kan också laga gröt på vegetabilisk buljong eller med tillsats av grönsaksjuicer. Recept av ett mitten morgon mellanmål för ett ettårigt barn

Bakade äpplen

beredning

Tvätta äpplen noggrant och klippa av toppen. Rengör noggrant kärnan och fyll i mitten av äpplet med en liten mängd socker eller honung, täcka med topplock. Lägg äpplet på en bakplåt eller bakfat, täckt med folie eller pergament. Sätt i ugnen, som vi kommer att förvärma före 1800. Baksera äpplen tills den är klar (ca 20 minuter och kallt).