Laguna Garzon cirkelbron


Den cirkulära bron Laguna Garzon är känd över hela världen för sin ursprungliga form. Det ligger i Garzon stad, i sydöstra Uruguay . Författaren till projektet är den berömda arkitekten Rafael Vinoli. Denna form skapades med god anledning: det tvingar förare att minska hastigheten, på grund av vilka fotgängare säkert kan flytta runt Laguna Garzon.

Vad är intressant om Laguna Garzon cirkelbro i Uruguay?

Broens betongstruktur består av två halvcirkelformade delar. Hon förbinder städerna Maldonado och Rocha. Arkitekt Vinoli förklarade sin idé genom att om det behövs sakta ner hastigheten, bryr sig inte bara för passagerare och fotgängare, utan också möjligheten att njuta av panoramautsikt över landskapet runt strukturen. Tidigare på plats var en liten färjetrafik där mycket få bilar kunde flytta. Den fungerade endast vid vissa tider på dagen och i dåliga väderförhållanden överlappade trafiken generellt.

Hittills kan Laguna Garzon korsa cirka 1 000 bilar i taget. Detta bidrar till utvecklingen av Rocha. Varje halva rundbryggan är en enkelväg. Kostnaden för byggandet är 11 miljoner dollar. Bron byggdes om ett år.

Hur kommer man dit?

För att se den runda bron måste du flytta sydost om Maldonado längs motorväg A10. På den kommer du till sjön Garzon och du kommer att kunna korsa den över bron.