Onani av ungdomar

Att få sitt vuxna barn för ett så "skamligt" och "farligt" yrke som onani, börjar många föräldrar att oroa sig för, ständigt övervaka och skrämma avkomman, utan att tänka på konsekvenserna av deras beteende. Och huruvida tonårspåverkan är faktiskt skadlig, i själva verket vad är dess orsaker och hur man beter sig ordentligt när du lär dig om en "skadlig" vana hos en son eller dotter? - Låt oss vara intresserade av specialiserade specialister.

Onani i tonåren

Onani i puberteten är ett utbrett fenomen. Att uppfylla sina sexuella behov är engagerade 8-9 av tio tonåringar, - notera sexterapeuter i sina studier. Också specialister har visat att ett sådant yrke inte medför psyko-emotionella och fysiska störningar, förutom fall där onanering blir patologisk. Det innebär att en tonåring börjar masturbera mycket ofta, tillfredsställelse utförs på ett särskilt sofistikerat sätt, eller när onanering ges preferens före ett normalt samlag med en partner. I andra fall anses spänningen hos genitala organ och orgasm, som uppnås genom mekanisk stimulering av handen, anses vara absolut normala och säkra för unga män och kvinnor vid puberteten. Onani av ungdomar, både pojkar och flickor, orsakas av hormonell justering, intensiv och snabb sexuell utveckling. Det är känt att denna uppväxtperiod åtföljs av starka emotionella utbrott, påfrestningar och upplevelser. Masturbating, tonåren får viss utsläpp, minskar sexuell och känslomässig stress, dessutom får barnet den första erfarenheten, som senare hjälper honom att undvika rädsla och osäkerhet under samlag med en partner. Forskare har visat att onanering i ungdomar inte leder till olika typer av sexuella dysfunktioner, såsom impotens hos män eller infertilitet hos kvinnor, så föräldrarna borde inte oroa sig och ännu mer skrämma barnet med "skräckhistorier" från det förflutna.

Teenage masturbation i termer av psykologi

Teorin om att onani är skadligt härrör från århundradenas djup. Även i antiken var unga män som var engagerade i masturbation utsatta i samhället, de var berövade rätten att skapa familjer och för livet fastställde en förlusts och en svagas status. Det var också tidigare tänkt att onanerade killar spenderar sin vitalitet och kraft förgäves och blir så svaga och utspridda. Denna position är starkt förankrad i samhället, och sedan i Sovjetunionen "fanns det inte ens kön", så nu är det svårt för många föräldrar att ompröva och acceptera det faktum att tonårspåverkan är nästan oundviklig och det betraktas som normalt och naturfenomen på vägen för att växa upp barn.