Barnet stjäl - vad ska man göra?

Termen "stöld", som psykologer har visat, kan inte tillämpas på förskolebarn. Deras psyke är inte medveten om skillnaden mellan "ens eget" och "andras", och detta förklarar återigen varför barn stjäl leksaker på besök och tar hem hem. Men vad man ska göra föräldrar, om ett äldre barn stjäl, rådgör psykologer: försök att ta reda på orsaken och prata med barnet.

Vad händer om barnet stjäl andras saker?

Anledningarna till att en son eller dotter kan föra någon annans telefon, leksak, bok, etc. hemma, kanske några:

I det första fallet är det möjligt att stjäla barnet att stjäla, eftersom han förklarade för honom att någon annan inte kan tas och hotar straff. Speciellt är det karaktäristiskt när saken barnet bröt. I det här fallet behöver studenten förklara att pengarna för den bortskämda måste returneras om han har besparingar eller tränar. En annan sak, om barnet inte har tillräckligt med uppmärksamhet, så hjälper bara konversation och gemensam tidsfördriv att lösa detta problem.

Vad händer om barnet började stjäla pengar?

Som regel börjar barn att stjäla pengar i ungdomar. Skälen som leder dem till detta kan vara mycket:

Råd från en psykolog om att ett barn stjäl pengar från sina föräldrar är att de först måste ta reda på orsaken och försöka hitta en lösning tillsammans med barnet så att det inte händer igen. Om det här är utpressning, måste du gå till polisen. Om frågan är bristande kontroll, eftersom pengarna ligger "överallt" och de inte har ett konto, är det meningsfullt att placera dem på ett visst ställe, där det inte finns tillgång etc. Emellertid är problemet väldigt komplicerat när studenten inte erkänner sin skuld. Vad ska man göra om ett barn stjäl och lögner - för att bevisa stölden. Och först då är det möjligt att prata om brott, barns kolonier, att alla pengar måste ges. Hur man förklarar för barnet att man inte kan stjäla är en fråga som borde bli bättre besvarad med riktiga berättelser, bilder: från rättssalen, fängelsemedlemmar etc. som visar att dessa människor har ett liv, det finns ingen utbildning, dyra bilar och, som regera, framtiden. Här är barnets förståelse ögonblickligt viktigt, att någon annan aldrig kan tas, eftersom det omedelbart följs av straff.