Barn och dator

I dagens värld finns det ingen flykt från utvecklingen, som går igenom språnget för datateknik och teknik, som omger oss överallt. Därför kommer ett barn förr eller senare att bekanta sig med en dator och lär sig att arbeta med det, spela, erövra världens bredd. Den naturliga frågan om förnuftiga föräldrar är hur man kontrollerar barn i en dator i en sådan situation.

Influens av dator på barns hälsa

Till att börja med skulle jag vilja ge ett exempel: ormgift är farligt för livet, men den rätta dosen kan tvärtom läka av en sjukdom. Så tiden för barnets arbete på datorn bör vara strikt begränsad, "att ha sin egen användbara dosering." Överdriven missbruk av det kan leda till nedsatt syn. Barn som kommunicerar mycket nästan och spelar onlinespel kan gå till förlusten av en känsla av verklighet och psyko-emotionella störningar. Men det finns också en bra sida - om barnet doserar på datorn i speciella utvecklingsspel, så kan tänkandet bli högre än det ska vara i en viss ålder, utvecklar intellektet, minnet, motorens färdigheter och små muskler i fingrarna. Med hjälp av Internet kan du hitta mycket användbar information som hjälper barnet att lära sig läroplanen och förbereda läxor. Men samtidigt kan World Wide Web bära informationshotet genom spam, popup-fönster, etc. Så moderna föräldrar installerar ett program som styr och begränsar flödet av onödig information från nätverket. Skadan för datorn för barn , precis som fördelen, beror på föräldrarnas ansvar, eftersom barnet bara lär sig, känner livet och skiljer sig självständigt mellan gott och ont, är det fortfarande ganska svårt.

Med tanke på den moderna strukturen i vårt samhälle, kan du under inga omständigheter utesluta en dator från barnets liv, men du måste behålla kontrollen, begränsa tiden och se till att barnet tar 10 minuters paus och vila.

Vad ska jag göra om mitt barn bärs av en dator?

Om barn fortfarande går utöver den rimliga ramen när de arbetar med en dator, har föräldrarna problem med hur man spenderar barnet från datorn. Denna fråga uppstår eftersom den konstgjorda avvisandet av verkligheten orsakar psykiskt beroende av datorn . Därför kan du uppfinna imaginära avbrott från nätverket, datorns uppdelning och samtidigt ta fritid med intressanta aktiviteter: gå till djurparken, modellera, gå till poolen eller barnens nöjescenter och sätta tidsgränser. Men varje barn är annorlunda, och det som passar en kan inte kontaktas av en vän. Det är nödvändigt att övervaka barns reaktion och välja alternativa klasser som de kommer att tycka om.