Plastlock på brunnen

Alla känner till bilden när brunnets axel är täckt med ett blad av järn eller trälås. Detta är nödvändigt för att undvika vattenförorening genom olika naturliga skräp (löv, grenar, sand etc.) och för att förhindra dess frysning. Sådana bostäder är kortvariga, därför måste de ständigt ändras. Med ankomsten av material som plast, polyuretan och polyeten rekommenderas många saker som ständigt finns i utomhus, att tillverkas av dem.

För att säkerställa att plastlocket på luckans brunn har tjänat dig mycket länge och samtidigt var en prydnad på platsen, bör den tas mycket ansvarigt eftersom de är väldigt olika i utseende och funktionalitet.


Typer av plastlock på brunnar

Enkelt plastlock på brunnen

Det är en platt pannkaka eller en rund kupol med en liten sluttning från utsidan och ribborna gjorda från insidan. Fördelen med det andra alternativet är självrengöring från skräp. Diametern på dessa lock varierar från 35 cm till 120 cm.

Plastlock för brunn med lås

Om du inte bor permanent på webbplatsen, för att förhindra att någon använde dig bra kan du köpa ett lock med ett lås eller installera det utöver den befintliga strukturen.

Det andra alternativet är att dölja skon med ett dekorativt lock.

Dekorativt plastlock på brunnen

Det kan göras i form av en sten, en blomsterbädd, en stubbe eller ett tak av ett hus. Dessutom, att en sådan produkt kommer att dekorera din brunn, det utför alla grundläggande funktioner i ett enkelt lock. Ofta innehåller nackdelarna med sådana mönster sin ljushet vid betydande dimensioner i höjden, för att förhindra rivning rekommenderas det att fästa dem.

Fördelar med plastlock för brunnar

Trädgårdsmästare väljer i allt högre grad plastskyddskläder, det beror på det faktum att de i jämförelse med andra har ett antal fördelar:

Hur väljer man ett plastlock för en brunn?

Om du felaktigt plockar upp locket, kommer inte ens ovanstående fördelar att behaga dig. Därför bör du uppmärksamma följande punkter innan du köper ett köp:

  1. Förekomsten av en penna. Locket avlägsnas vanligen och sätts ordentligt in, det blir bekvämare om det finns ett handtag.
  2. Korrespondens mellan den inre och yttre diametern hos den övre brunnringen. Detta säkerställer täthet, d.v.s. kanterna passar snyggt och lockets stabilitet. Det är tillåtet att ytterkanten är något större, men inte mindre.
  3. Ytterligare fästningar. Beroende på vad du behöver installera behöver du närvaro av spår på locket, krokar. För att förhindra varianten av rivningen är det nödvändigt att välja modeller som kan anslutas externt till brunnhuvudet.

Mycket sällan tar vattnet ut med en hink, som huvudsakligen använder ett system med vattenförsörjning till ytan med en pump . I det här fallet är det inte nödvändigt att installera en dyr konstruktion över brunnen i form av ett hus eller en skjul eller så kan du lägga ett plastlock genom vilket det är lätt att ta bort slangen.

Ett plastlock kan användas inte bara för en nyckelbrunn utan också för avlopp eller avlopp.