Förhöjda porer på ansiktet

Bland de problem som bekymrar kvinnor i alla åldrar, inkluderar de ofta de expanderade porerna i ansiktet. De är ett tecken på oljig och kombinationshudstyp och ligger på näsens, hakans, panna (den så kallade T-zonen).

Ofta utbrott, utsträckta porer orsakar problem för tjejer under puberteten, men med ålder försvinner emellertid imperfektioner. Det är dock inte ovanligt att kvinnor frågar sig själva: "Hur tar man bort de förstorade porerna i ansiktet?"

Orsakerna till utseendet hos dilaterade porer på ansiktet

Bland de grundläggande förutsättningarna för uppkomsten av denna typ av ofullkomlighet kan problem i den gynekologiska sfären tillsammans med sjukdomar i mag-tarmkanalen klassificeras. Ändå är orsakerna till utseende av utbredda porer på ansiktet oftast:

Om du inte börjar slåss med de förstorade porerna i ansiktet i tid, så småningom kommer de att öka i storlek, akne och akne kommer att dyka upp, huden blir "fet" och "svarta fläckar" kommer att bildas.

De viktigaste sätten att behandla förstorade porer i ansiktet

Förtvivlan inte, för att de behöver och du kan slåss! Eliminera de expanderade porerna i ansiktet kan vara både med hjälp av salongprocedurer och genom att använda en mängd olika kosmetiska medel, inklusive folkmedicinska lösningar. Så, om allt i ordning.

Behandling av dilaterade porer på ansiktet i salonger innebär:

Att välja denna eller den här typen av procedur följer efter föregående samråd med kosmetikern som väljer behandling av de expanderade porerna i ansiktet beroende på din hudtyp, dess egenskaper etc.

Glöm inte den dagliga vården, som måste börja med att rensa huden med ett speciellt verktyg som hjälper till att minska porerna. I dess sammansättning måste antimikrobiella och bindande komponenter - alger, kanel, hosta, ingefära, vara närvarande. Ett utmärkt verktyg i kampen mot dilaterade porer är en tonic eller lotion som innehåller astringenta komponenter: extrakt av björk, citron, kalendula, rosmarin. Salicyl- och glykolsyra, zink, gammaammelis, glycylsil, koppar - dessa komponenter bör också finnas närvarande i dess sammansättning.

För djuprengöring är scrubs (färdiga och hemlagade) lämpliga, de innehåller de minsta granulerna, vilket förbättrar blodtillförseln.

Och du kan ansöka och folkmekanismer för förlängda porer i ansiktet

Almond mask med örter för att minska porerna

En matsked hackad mandel, tillsammans med en tesked mjöl och en halv tesked honung, ska blandas med 1/4 kopp örttekoko (äldre, kamomillblommor, linden, tallskott). Den erhållna blandningen omröres tills en enhetlig konsistens bildas, appliceras i en halvtimme.

Astringent mask för att minska porerna

En matsked lime blommor hälls i ett halvt glas kokande vatten, blandningen sätts på elden tills en tjock massa bildas. Sedan appliceras det i ett tjockt lager i varm form - med fet hud, efter kylning - på en torr och normal hud i 20 minuter. Efter det måste ansiktet sköljas med kallt vatten.