Hur bager du ett äpple till ett barn?

Apple är den första frukten som introduceras i locket hos en ammande bebis. Användningen av äpplen för barn bestäms av deras höga näringsmässiga och helande egenskaper. I äpplen finns vitamin C och B, karoten, mineralsalter av kalcium, järn och fosfor. Särskilt rika på C-vitaminsyravarianter har deras användning en positiv effekt på hematopoiesis. Söta sorter är rik på pektin, stabiliserar ämnesomsättningen, liksom antimikrobiella ämnen. Äpplen förbättrar aptit och matsmältning, hjälper till att stärka immuniteten.

Puree från färsk äpplen till spädbarn kan beredas på olika sätt:

Börja med att ge barnet ett äpple, titta noggrant på barnets organisms reaktion på det: om det finns utslag på huden, avföringsproblem, ökad gasproduktion och kolik. Allergin mot äpplen hos barn är inte så ofta, men förekommer fortfarande. Detta gäller speciellt röda äpplen - det är därför lokalen börjar med gröna sorter. Men råa äpples intolerans i barnens matsmältningsorgan är inte ett sällsynt fenomen.

För att förhindra eventuella allergiska reaktioner och matsmältningsstörningar, börja fruktkänslan inte från rå, men från ett bakat äpple.

Hur man bager ett äpple för ett barn?

Starka gröna äpplen med liten storlek tvättas, skärs i halvor, ta bort kärnan. Du behöver inte skrälla avskalningen. Om äpplen är mycket sura, sätt 0,5 l. L. I urtagen från kärnorna. socker. Baka i en förvärmd ugn i ca 15 minuter. Klar för att låta äpplen svalna, ta bort köttet med en sked, masha det i en kopp och ge det till barnet.

Detta är det enklaste receptet, lämpligt för de yngsta. När krummen växer kommer det att vara möjligt att förbättra och komplicera det: För en förändring, baka äpplen med baby ost (från 8 månader), kanel (närmare 2 år), honung (om det inte finns någon allergi på det), nötter från 5 år).

Ett bakat äpple för spädbarn är en säker och användbar produkt. Kort värmebehandling minskar risken för allergiska reaktioner, förbättrar matsmältningen av produkten genom matsmältningsorganet, samtidigt som de flesta vitaminer och spårämnen som finns i den hålls kvar.

Skäm bort i början av dina smula bakade äpplen, och om några veckor kanske det kommer en tid när du kan ge barnet och ett rått äpple.