Hadera

Byen Hadera ligger i centrala Israel , mellan städerna Tel Aviv och Haifa . Det mesta av staden ligger långt ifrån Medelhavet i flera kilometer, endast Givat-Olga-regionen ligger vid havet. Turister är angelägna att besöka den på grund av den pittoreska naturen och många kulturella attraktioner.

Hadera - beskrivning

Namnet "Hadera" kommer från ordet "grönt", eftersom tidigare i detta område dominerades marshland. Historien om staden börjar 1890, när bosättare från Ryssland och Östeuropa kom hit. Först led folk av konsekvenserna av svampighet av territoriet, det värsta - malaria. Men år 1895 beordrade Baron Edmond de Rothschild att torka myrarna och staden började utvecklas. År 1920 började byggandet av en järnväg som ansluter Tel Aviv och Haifa. År 1982 byggdes en stor kraftverk, "Rabins bränder" på kol.

Hittills har staden Hadera en befolkning på cirka 90 tusen invånare. Enligt Hadas lokalisering i Israel är det uppenbart att förlikningen ligger i närheten av de stora orterna i Israel. Därför finns det två huvudvägar, som är parallella med kusten, genom staden.

Hadera - attraktioner

I Hadera finns det platser som definitivt är värda ett besök. Bland de största attraktionerna kan nämnas följande:

 1. I hela staden växer eukalyptus , är deras ålder mer än 100 år. Ett stort antal av dem ligger i parken "Nahal Hadera" .
 2. I staden finns ett museum för judisk militär tradition , här kan du se vapen och militära uniformer av världens arméer. De mest populära är kaukasiska dolkar och en gevärladdning av utmärkt krut.
 3. Om du vill lära känna de första bosättarnas historia i Hadera, måste du gå till Khadery History Museum "Khan" . Det ser ut som en arabisk loaf, tidigare i denna byggnad grundades grundarna, och nu fungerar museet här.
 4. I staden finns ett minnesmärkekomplex "Yadle-Banim" , där i granitplattor fortsatte alla terrorhandlingar under perioden 1991-2002 och de människor som dog på grund av dem. Det finns också en lista över krig som inträffade i Israel. Yadle-Banim minnesmärke är gjord av 8 kolonner av röd marmor, den marmor vita vägen av livet leder till den. En av de största synagogerna ligger i Israel, staden Hadera, den byggdes i slutet av 40-talet av XX-talet. Synagogen är som en fästning med delar av en internationell stil. Det öppnade 1941, men byggandet slutade inte i ytterligare 10 år.
 5. I staden finns Vattentornet , som byggdes 1920, vid högsta punkten av staden. Under 2011 återställdes tornet, och på det verkade en historisk skulpturell vägg, som de första grundarna nämns.
 6. En av stadens historiska värden var skolan , den var den första utbildningsbyggnaden, grundad i Hadera 1891. I första klassen gick 18 studenter, men snart utbröt skolan epidemin, och byggnaden stängdes, bara 1924 återupptog sitt arbete.
 7. Hadera på bilden är känd för den största skogen i landet. Skog Yatir gränsar till öknen, så från en klimatzon kan du komma till en annan. Här kan du se många olika träd: tall, eukalyptus, cypress och akacia. Skog Yatir har blivit ett skydd för olika typer av sköldpaddor.
 8. Anmärkningsvärt är parken Sharon i Hadera, som består av eukalyptusskogar, vintersjöar, du kan se allt detta om du går på en lång vandringsled. Detta är en verkligt pittoresk natur, speciellt när våren blommar kolonier och vallmor.
 9. Inte bara i Hadera attraktioner, kan du gå till närmaste staden Caesarea. Här är ett museum som är känt för utställning av målningar. Här kommer konstverk från konstnärer från hela världen, Salvador Dalias ursprungliga verk och utställningar av stadens historia presenteras ständigt i form av en utställning. Också i Caesarea kan du besöka nationalparken "Caesarea Palestine" , där utgrävningar av den antika staden av den romerska-byzantinska perioden utförs. Här kan du se de gamla gatorna, utgrävningarna av amfiteatern i King Herod samt översvämmade hamnföremål.

Var att bo?

Turister kommer att kunna stanna på hotellet till sin smak i Hadera själv eller i omgivningen. Det finns följande alternativ:

 1. Ramada Resort Hadera Beach - Hotellet ligger mycket nära staden Hadera. Gästerna kan simma i utomhuspoolen och koppla av på den bekväma terrassen. Hotellet har en egen restaurang som serverar traditionell judisk och internationell mat.
 2. Villa Alice Caesarea - ligger på en mycket pittoresk plats, på territoriet har sin egen trädgård. Faciliteterna inkluderar en utomhuspool och en bubbelpool. Gästerna kan äta utomhus på en speciellt utformad terrass.
 3. Camping Caravans genom naturen - består av separata hus som har nödvändiga bekvämligheter och ligger i ett pittoreskt naturområde.

Restauranger i Hadera

Turister som bor på Hadera kommer att ha ett mellanmål i en av de många restaurangerna där koshermat erbjuds, Medelhavet, Mellanöstern-mat. Vegetarianer kommer att kunna hålla sig till deras kost, tack vare tillgången på lämpliga rätter. Bland de mest kända restaurangerna i Hadera finns följande: Raffi Bazomet , Beit Hankin , Opera , Shipudei Olga , Sami Bakikar , Ella Patisserie .

Hur kommer man dit?

Du kan komma till Khader på ett av följande sätt: med tåg (det finns en järnvägsstation i staden) eller med buss, direktflyg från Tel Aviv till Hadera.