Ingen dal i elden


Ghena-dalen ( Israel ) har ett stort antal namn, det här är Hinnomens dal, Hinnoms söner och många andra liknande kombinationer, det ser ut som en djup och brant klyfta. Dalen ligger nära den gamla staden Jerusalem , nämligen från Mamilabassängen till källan till Ein-Rogel i Silwan-uppgörelsen, dess längd är cirka 2700 m.

Tro i samband med dalen

Geena Fire Valley har en lång historia, det var grunden för skapandet av två stora reservoar, som nu är kända som Mamila-bassängen och Sultans bassäng. Under delningen av de israeliska landen blev dalen gränsen mellan Benjamins och Yehudas oberoende ägodelar. Hittills ser det ut som en uppdelning mellan två länder - Israel och Jordanien. I religiösa övertygelser blev denna plats en delare mellan två världar: en stad och en necropolis, levande och döda människor, en helig och förbannad plats.

Mest av allt är Fire Valley associerad med det faktum att de offrade här till gud Molech, det var någonstans för 2800 år sedan. Under lång tid bränns pojkarna här på en speciell höjd, så denna plats kallades ibland för dödens dal. Från sådana eldbottnar uppträdde ordet "Gena", vilket är översatt från hebreiska som plats för straff för syndare i eld. I kristna doktriner hänvisades denna dal till Hellens tröskel. Lite senare blev dalen en begravningsplats för vanliga människor, djur och till och med döda okända krigare.

Tack vare de åtgärder som ägde rum i Ennoms dal blev det en magisk plats, tänkte de lokala folket. En mängd ritualer, där brinnande var närvarande, fyllde platsen med dålig energi. Gamla testamentet ansåg att denna plats skulle vara fördömd, så alla syndare skulle lida här. Judarna offrade endast djur, för att döda en man var en synd. I den här dalen var en blodig flamma ständigt synlig, och lukten av en bränd kropp hördes, vilket väldigt oroade lokalbefolkningen. Enligt legenden, att begrava kroppen, var det nödvändigt att förråda sitt land eller eld, om en sådan ritning inte inträffade, då är det en stor synd.

Dalarnas turistvärde

Området har en mycket intressant struktur: På den ena sidan av Fire of Gena är det en politik, och i de andra gravarna, mycket liknar krypter. Så begravdes människor som det var omöjligt i staden, och det var bara möjligt utanför, här fanns två stora kyrkogårdar: Kidron och Gay Bin Hinom. Också i detta område är välbevarade begravningsgrottor, till några i flera århundraden, de ser ut som grottor, men har mycket smala ingångar. I Hinnomdalen kan man se en grotta som liknar Golgothas skalle, höjder i detta område har spår av eld och rök, vilket bekräftas av det faktum att det fanns förbränning.

Geena Fire Valley blev en slags inspiration för många begåvade människor, även Shakespeare i hans skapelse "Hamlet" nämner detta slott. Många turister vill komma till denna plats för att njuta av de särdragen av sevärdheterna och att bli genomsyrad av de hemska händelser som inträffade på dessa länder, eftersom i Israel denna plats uppfattas som helvete på ett geografiskt läge. Här kommer fans av bergsklättring, bergssluttningar, här är mycket oförutsägbara. Trots den här olyckliga naturen utvecklas infrastrukturen kring den. På toppen av dalen byggs hotell och nöjescenter, och i dalen är en musikalisk utbildningsinstitution för pojkar.

Hur kommer man dit?

Du kan nå Gena Fire Valley med kollektivtrafik eller med sightseeingbuss.