Priming av väggar före plastering

Efter reparationen är det ofta möjligt att se krackad eller exfolierad gips. Sprickor kan uppstå på grund av dåligt kvalitetsmaterial, felaktig torkning, felaktigt komponentförhållande, men avlägsnande kan undvikas genom att applicera en primer på gipset.

Behöver jag primera före plastering, om jag inte gjorde det tidigare? En sådan fråga kan lätt uppstå, eftersom många år, när det inte fanns några primers, gjorde utan dem. Och alla väggarna klarade sig fullkomligt, och ingenting föll, låg inte bakom sig. Men tidigare fanns helt olika material och andra produktionsprocesser. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på det faktum att nu alla tekniska steg inte passerar utan en primer, eller det är bearbetning av metall eller förband av en träprodukt.

Priming är appliceringen av flera lager av en speciell blandning (primer) till ytan. Om valet gick för att avsluta väggen med färg, kommer primeren att hjälpa henne att ligga jämnare och förbrukningen blir mindre. När du klistrar på tapet kan primern lätt jämföra ytan och tillåta bättre bindning av tapeten till väggen. Men om väggarna är plasterade, kommer primern att ge bättre vidhäftning av gips och vägg.

Låt oss först förstå vilka ytor som ska primeras, och vilka inte verkligen behöver denna process. Primer binder endast mineralämnen. Det är därför det kommer att vara idealiskt att använda primers för behandling av plåster (till exempel nya eller gamla och sprinklade), liksom för limning av tapeter och keramiska plattor. Men här behöver gipskartong före kitt inte ytterligare behandling med en primer. Om inte bara det överflödiga dammet ska lossas mellan sömmarna, krävs det endast en lätt morter av jordblandningen. Strikt förbjudet att primerade tegelväggar framför gipset. Om en sådan process ska utföras, bildar en tunn skorpa på tegelstenen, vilket underlättar gipsflödet nedåt, på grund av det kommer lösningen inte att linga på och inte så poröst materialet.

Vilka jordar ska appliceras på olika ytor?

Om olika typer av ytor observeras i rummet, bör flera typer av primer köpas:

På alla ovanstående ytor framför det dekorativa gipset måste du anbringa minst ett lager primer. Innan du klistrar på tapeter behöver alla väggar ytterligare primer under tapeten , även om de redan har gått igenom den här proceduren innan.

Primers skickas till butiker i form av färdiga flytande blandning eller i en torr komposition, som endast krävs för att spädas med vatten och blandas väl. På förpackningen är det nödvändigt att säga i vilket förhållande det är nödvändigt att späda produkten, metoden för applicering och det önskade antalet lager för önskad effekt. Det är nödvändigt att följa alla rekommendationer, eftersom varje tillverkares produkter skiljer sig från varandra.

Primeren appliceras på ytan med en rull med ett tunt jämnt lager. För dessa arbeten är valsen bättre att välja en korthårig, för att inte lämna foder från primern. Först efter dess fullständiga torkning tillåts ytterligare byggnadsarbete.