Myanmar - intressanta fakta

Det kan sägas att Myanmar är nykomling inom turistnäringen, eftersom det inte var förrän att landet stängdes för besök på grund av militärregimen. Sedan den forntida staten först såg utländska turister har bara lite mer än tjugo år gått, så att Myanmar fortfarande behåller sin ursprungliga livsstil, inte "bortskämd" av den totala europeiseringen.

Intressant att veta

  1. Landets historia är mer än två och en halv årtusenden. Ordet "Myanmar" översätts som "snabbt" och låter som ordet "smaragd". I motsats till populär tro på att detta är det nya namnet på landet, som antogs när den politiska regimen ändrades på 90-talet, var staten fortfarande i början av dess bildande. Namnet "Burma", under vilket landet var känt under flera århundraden sedan koloniseringen, gav det till kolonialisterna, britterna.
  2. Myanmar är hemma för Padaung-stammen, världsberömd för sina giraffkvinnor. Enligt traditionen bär femårsflickorna runt halsen, som med ålder växer större, så att axelbandet sänker sig och synar visuellt i halsen.
  3. Dessutom, i norra Myanmar , vid foten av Himalaya, finns det en annan intressant stam - en mycket liten klan av Taron, vars tillväxt inte överstiger en och en halv meter.
  4. Myanmar är ett av de tre sista staterna i världen som inte använder det metriska systemet; Åtgärder för avstånd, vikt och kvantitet i Myanmar är hemskt förvirrade och förutom väsentligt olika på olika områden.
  5. I landet finns en nyfiken syn - en gigantisk bok av polerad marmor, på en och en halv tusen sidor av vilka är heliga buddhistiska texter.
  6. Man tror att Myanmar kvinnor är de mest fria i hela världen, de kan fatta beslut på nivå med män, men det är vägledande att de inte strävar efter utbildning alls.
  7. På landsbygden kännetecknas representanterna för det svagare könet av den traditionella ritningen med vit träfärg "tanakha", som appliceras på ansiktet.
  8. Många Myanmar semester och festivaler firas strikt på fullmånadens dagar.
  9. Myanmar är inte utan anledning kallad "The Golden Pagods Land" - majestätiska och rikligt inredda helgedomar finns mer än två och en halv tusen.
  10. Den berömda rasen av burmesiska katter härstammar verkligen från Myanmar: det finns bevis för att katter av karakteristisk färg länge har ansetts vara heliga temaldjur. I Europa importerades dessa eleganta djur endast i början av 1900-talet, medan en av de två djuren - hanen - dödades under resan men kvinnan överlevde inte bara, men vid ankomsten i Frankrike föddes flera kattungar som blev förfädernas befolkning.

Myanmar - ett otroligt mångsidigt och otvetydigt tillstånd, studien av dess kultur och mores kan ta år, men även då kommer det att finnas outvecklade fragment. Förmodligen alla som besöker landet kommer att kunna hitta något som intresserar honom exakt.