Indonesiens bästa stränder

Indonesien är ett exotiskt land som ligger längs ekvatorn och tvättas av Indiska oceanen. Staten omfattar 17 804 öar. Var och en av dem har en vacker kust och lockar turister med pittoreska stränder.

Allmän information

Innan du går och vilar i Indonesien undrar de flesta turister var de bästa stränderna i landet är. Det bör förstås att varje ö är unik, så välj kusten beroende på dina personliga preferenser.

Det finns stränder för bad och sola, för surfing och dykning . Kusten kan också ha en annan färg av sand och vatten. I Indonesien finns ett stort antal vulkaner , så många öar har en svart strand.

Stränder i huvudstaden i Indonesien Jakarta

Den här staden lockar resenärer med sin mångsidiga färg, museer, tempel och historiska monument. Stränder i Jakarta är inte tysta och avskilda. Det är alltid trångt och bullrigt, för här kommer inte bara turister att vila, utan också lokal ungdom.

Den bästa stranden i Jakarta är Carita. Det är ganska brett och täckt av snövit sand. Ingången till havet är mild, så det här är en idealisk plats för familjer med småbarn. Här kan du dyka eller snorkla. På kusten finns specialskolor där de hyr ut dykutrustning, masker, fenor etc.

Stränder på ön Java

Indonesiens huvudstad ligger i Java , så om du inte hittade en strand i Jakarta kan du gå längs kusten. Det är värt att uppmärksamma sådana platser som:

 1. Panhaitan är känd för legendariska surfpunkter, till exempel Illusion, Napalms och One Palm Point. Här är de farligaste vågorna i landet. Stranden tillhör Nationalparken Ujung-Kulon . För att komma hit måste du betala skatt och få speciellt tillstånd från guvernören på ön.
 2. Karas är en strand med svart sand och bra vågor för surfing. De är lämpliga för träning nybörjare. Du kan åka skridskor här året runt. Stranden ligger i en liten bosättning med budgetboende och flera kaféer.
 3. Pangandaran - du kan komma till denna strand endast genom bambubron. Kusten har viss sand och klart vatten, med starka strömmar och höga vågor.
 4. Asnier är en badort och är känd för sin pittoreska kustlinje. Runt finns det alltid ett stort antal köpmän och semesterfirare. Särskilt många människor kommer till stranden vid solnedgången, när solen verkar falla i havet. Här får du de mest originella bilderna från stränderna i Indonesien. Huvudattraktionen är fyren, som byggdes av holländarna.

Stränder i Bali

Denna ö anses vara den mest populära och populära i landet. Stränder här är lämpliga för simning med barn och för surfing. Det viktigaste är att välja rätt kust. För aktiv rekreation är de sydliga och östra delarna av Bali lämpliga, och för lugnet - västra och norra. De bästa stränderna på ön är:

 1. Lovina är det allmänna namnet på hela norra kusten. Det kännetecknas av ett lugnt hav, svart sand och en bred strandremsa.
 2. Padang-Padang är en av de bästa stränderna för simning i Indonesien. Det finns sällan höga vågor här, men vattnet är klart och mycket rent.
 3. Balangan är en vit kust med turkos vatten, höga vågor råder. Du kan gå in i havet endast i speciella skor.
 4. Jimbaran är en populär semesterort omgiven av villor och lyxhotell.
 5. Tulamben - det är utvalt av dykare på grund av det faktum att fartyget Liberty en gång sjönk i närheten av kusten. Idag är detta fartyg huvudattraktionen .

De vackraste stränderna i Indonesien

Det finns flera skärgårdar i landet. Vissa av dem är omgivna av korallrev, och på andra finns djungel, där en mängd djur lever. De bästa pittoreska stränderna för rekreation i Indonesien är:

 1. Kay - ligger i provinsen Maluku och dess landskap som påminner om Eden. Havsbotten är platt här, sanden är mjuk och snövit och vattnet har azurblå färg.
 2. Raja-Ampat kännetecknas av frodigt grönska och tropiska växter. Stranden är omgiven av en mängd korallrev, där du kan träffa mer än 200 representanter för marint liv och fauna.
 3. Bintan ligger på Riau skärgård. Stranden är täckt av snövit sand, tvättas av kristallklart vatten och omgivet av djungel.
 4. Mapur - ligger på nordöstra sidan av bankens ö. Kusten sträcker sig i flera kilometer och ligger i ett paradis vik där vågor inte faller. Havet på stranden har en smaragdfärg, och det pittoreska landskapet kompletteras av hyddor där du kan dölja på eftermiddagen.
 5. Pink Beach är den berömda rosa stranden i Indonesien, som ligger på ön Komodo , provinsen Nusa Tenggara. Det är känt för sina sten öken landskap. Här bor ödlor, vilka är störst i Sydostasien.
 6. Nusa-Lembongan - ligger nära Bali, men skiljer sig från den berömda anläggningen av naturen. Här har vattnet en ljus smaragd färg.
 7. Mentawai - är obebodda öar där du kommer att känna dig som Robinson Crusoe. Stränder påminner om ett paradis från reklam Bounty.
 8. Medan strand i Indonesien - en liten kust med varmt vatten och lugnt hav. Det finns paraplyer, solstolar och vattenattraktioner.

Stränder för aktiv rekreation

Många turister går till här för att lära sig grunderna att surfa eller fånga en våg. Resenärer är också intresserade av att se havet avgrunden, titta på ett sjunkit skepp, simma bland fiskskydd eller med stora rovdjur. Det finns många centra i landet där alla dina önskningar kommer att realiseras. De bästa stränderna för utomhusaktiviteter i Indonesien är:

 1. Legian - lämplig för nybörjare. Vågorna här, men små, men stabila.
 2. Soraka - ligger på ön Nias . Den högra våg av stranden anses vara den bästa på vår planet.
 3. Mentawai - här kan du åka på vågorna, såväl som att se verkliga shamaner som utförs för sina stammar, antika ritualer. Här är de världsberömda platserna. Deras bilder skrivs ut i många tidningar.
 4. Nusa Penida - populär bland dykare som jagar på solfisk (Opa).
 5. Karimundzhava är en snövit strand med orörd natur, omgiven av korallrev, där sköldpaddor, hajar och andra invånare i djupa havet simmar.
 6. Island Veh - en populär plats bland dykare, för här kan du se korallträd, valhajar och manta strålar.
 7. Stranden i Semarang i Indonesien - lämplig för både surfing och dykning. På morgonen blåser det starka vindar som orsakar vågor, och på kvällen lugnar havet sig ner, och sedan längs kusten vill man dyka in i avgrunden med dykning.