Atrofisk gastrit - behandling

Atrofisk gastrit är en sjukdom i magen, där det finns en gallring av slemhinnan. Från vanlig gastrit skiljer sig den i att vävnadsatrofi uppstår, de blir sköra och lätt sårbara. Diagnos av sjukdomen, huvudsakligen hos äldre människor. I denna artikel kommer vi att diskutera hur man känner igen och behandlar atrofisk gastrit.

Symtom och huvudtyper av atrofisk gastrit

Ju tidigare tecken på atrofisk gastrit ses, desto lättare blir det att bota. De viktigaste symtomen på sjukdomen är:

Typer av sjukdomen:

  1. Antral atrofisk gastrit , kännetecknad av närvaron av det drabbade området vid korsningen av duodenum och magen. Med denna form av gastrit är inflammatoriska förändringar i körtelcellerna farliga efter den efterföljande ärrningen.
  2. Diffus atrofisk gastrit , när magslemhinnan blir inflammerad jämnt överallt. Mat irriterar magen i magen och är dåligt smält, det finns en allmän förgiftning av kroppen.
  3. Atrofisk gastrit med låg surhet anses vara en av de farligaste, eftersom den kan provocera utvecklingen av cancer.

Orsaker till atrofisk gastrit

Läkare ger inte ett enda svar på frågan om varför atrofisk gastrit utvecklas. Det finns emellertid förslag om att den viktigaste orsaken till sjukdomen är mekanisk skada på magslemhinnan, som kan utlösas av ett antal faktorer:

Behandling av atrofisk gastrit

Sjukdomen kan bara diagnostiseras med hjälp av fluoroskopi i magen och ett blodprov. Metoder och medel för behandling beror på typ och stadium av gastrit. För det första rekommenderar experter att en patient med atrofisk gastrit etablerar näring. Det är tillåtet att äta kokta grönsaker, spannmål, icke-sura mejeriprodukter, dricka gelé och mineralvatten. Exkludera från kosten bör vara alla stekt, fet, rökt, sylt, saltat, varmt, varmt och kallt. Att ta mat ska delas, i små portioner av 6 gånger om dagen. Det är mest användbart för atrofiska gastritisproteinrätter, som utgör grunden för att bygga nya vävnader.

Drogterapi kan innefatta utnämning av smärtstillande medel, antiinflammatoriska läkemedel och vitaminkomplex. Med en allvarligt försummad sjukdom, en livstid mottagning av en panzinorm, mezim, creona och naturliga av magsaft.

Folkbehandling av atrofisk gastrit innefattar: