Kambodja - attraktioner

Bland vanliga människor finns det inte många sanna experter inom geografi och historia. Den mesta av den mänskliga massan tänkte inte ens på det faktum att det fortfarande finns konunger i vår värld. En sådan plats är bara Kambodja, ett rike som ligger i södra Indokinas halvö i Sydostasien mellan Vietnam och Thailand , som har sin egen mycket svåra historia. Vi kommer att berätta mer om de viktigaste sevärdheterna i Kambodja och om vad det bara är nödvändigt att titta på denna plats.

Templen i Kambodja

De antika tempelkomplexen, som ligger i Kambodja, är de mest kända världens religiösa byggnader. När allt kommer omkring såg många av dem vid en tidpunkt då Angora-riket var kraftfullt. Vi kommer bara att berätta om två tempel, det största och mest intressanta, men vet att det finns många fler.

1. Angkor Wat-templet i Kambodja tar första plats i listan över lokala attraktioner. Det är också känt över hela världen som en stor religiös byggnad byggd utan bindande material. Detta tempel är helt tillägnad den hinduiska gudomen Vishnu. En stor grus, 190 meter bred och fylld med vatten, grävdes runt hela templet. Tack vare denna vallgrav flydde templet utslaget av den djupgående djungeln. Många lotusblommor växer i vallvattnet. Förresten, inom templet ser du också denna blomma.

I form av lotus byggs 5 torn på templets territorium. Inredningen av komplexet är väldigt färgstarkt och pittoreskt, det finns många bilder huggade på stenplattor, statyer och andra alla slags gamla skapelser. Förresten, detta tempel kallas också "funerary". På en gång användes det för begravning av kungar.

2. Ta Prohms tempel i Kambodja är nästa i listan över tempel, vilket måste ses. Kanske blir du mer intressant om du lär dig att vissa scener från filmen "Lara Croft: Tomb Raider" sköts på detta tempels territorium. Utseendet är väldigt imponerande, eftersom templet inte återställdes specifikt och befriades från djungeln som angripit sitt territorium. Byggnaderna som är fodrade med vinrankor och trädrötter är vad du kommer att se på de 180 hektar som ockuperas av detta tempel.

Flytande byar i Kambodja

I Kambodja, på Tonle Sap Lake, finns det flera flytande byar. Man tror att detta måste nödvändigtvis se ut. Men vad är allt så intressant? Föreställ dig båtar och flottor av olika storlekar och typer, med hus och byggnader uppförda på dem. Butiker, idrottsanläggningar, restauranger, polisstationer, sjukhus, skolor - allt detta kan ses genom att närma sig de flytande byarna. Det verkar - exotiskt, men de flesta av dessa "byggnader" har en enorm minus - fattigdom. Många människor som bor på detta sätt är omgivna av en sådan hemsk, eländig och vild fattigdom som man inte vill fortsätta utflykten alls. Trots att vissa begåvade människor, efter att ha sett här, börjar titta på hela sitt liv ur filosofisk synvinkel.

Nu lite om sjön själv. Det andra namnet är "The Big Lake", helt rättfärdigar sig med sina siffror. Under regnsäsongen når de 16 000 km2, och djupet på detta "inre hav" är 9 meter.

Museum för folkmord i Kambodja

Detaljer förskräcklig historia om detta rike, vi kommer inte ihåg. Men om monumentet, som färgligt berättar om tidsintervallet 1975-1979, låt oss säga separat. Tuol Sleng fängelset, som kallades "S-21", tidigare en tidigare skola i dess förflutna, är känd över hela världen som en plats där mer än ett dussin människor dödades. På väggen av ett av väggarna i detta museum finns det till och med en karta bestående av ben och kranier brutalt mördade här.

Gamla män, kvinnor och barn utsattes för helvete och tortyrs plågor som användes i Paul Potts brutala regim. Idag anses denna plats vara ett museum, till minne av den svåra tiden och alla torterade här.

Kambodja är inte bara förhistoriska städer, tempel, fascinerande utflykter och ljusa djungler, det är hela historien om ett litet kungarike som du kommer att uppleva efter att ha besökt här. Det kan mycket väl vara att efter att ha återvänt därifrån kommer du att ompröva dina synpunkter på livet.