Än att behandla en cystit hos kvinnor?

Kvinnor som vänder sig till doktorn med klagomål om smärta i underlivet och nedre delen av ryggen, smärtsam urinering, speciellt i slutet av processen, en eventuell tillsats av blod i urinen, efter ytterligare test, görs en diagnos oftast - cystitis .

Det betyder inflammation i blåsans slemhinnor. Det finns en åsikt att huvudårsaken till blåsan är hypotermi, men det är inte alltid så, det blir mer exakt att säga att frysning är enbart en utlösningsmekanism. I grund och botten förekommer sjukdomens utseende av en infektion av annorlunda natur, som på grund av kvinnans anatomiska struktur lätt kan komma in i urinblåsan (enligt statistiken är orsaken till cystit är oftast E. coli ). En akut manifestation av sjukdomen kännetecknas av levande symptom som inte kan ignoreras.

Effektiv behandling av cystit hos kvinnor

I de fall då komplex behandling av akut cystit hos kvinnor inte följde, kan sjukdomen fortsätta i kronisk form, och frågan om hur man behandlar denna sjukdom blir ett verkligt problem. För att få en snabb och modern behandling av cystit hos kvinnor är det därför nödvändigt att kontakta en specialist så snart som möjligt.

Efter att ha testat (urinanalys och bakteriekultur) ordinerar läkaren läkemedelsbehandlingen av cystit hos kvinnor, vars kurs nödvändigtvis innefattar antibiotika. Läkemedlet i sig, dess dosering och administrationsvaraktighet justeras beroende på patientens individuella egenskaper, sjukdomsformen och resultaten av testen. Om en kvinna inte förbättrar behandlingen av cystit är det möjligt att förlänga kursen eller ersätta antibiotikumet med en annan. Huvuduppgiften är att förstöra patogenen av inflammation.

Användningen av antibiotikabehandling eliminerar ganska snabbt uppenbarelsen av den akuta cystitformen hos en kvinna, men garanterar inte att behandlingen har utförts i största möjliga utsträckning, och därefter kommer inget återfall att ske. Av denna anledning kommer en kvalificerad specialist definitivt att rekommendera ett parallellt intag av ytterligare läkemedel. Oftast är dessa örtberedningar som har en antimikrobiell, antiinflammatorisk effekt.

Även biologiskt aktiva komponenter som normaliserar urinering praktiseras njur- och urinvägarna. Nödvändiga åtgärder vidtas för att återställa den normala mikrofloran i slidan. Spektrumet av läkemedel som används för cystitis hittills är tillräckligt stor, men för att ge några rekommendationer och utse behandling bör endast en specialist.

Samtidiga metoder för behandling av cystit hos kvinnor

För att minska smärta i blåsor kan du ta ett varmt bad, dricka så mycket vätska som möjligt, förutom starkt te och kaffe, gör uppvärmningskompresser i urinområdet.

När en kvinna inte har möjlighet att kontakta en läkare för behandling av blåsor så snart som möjligt, du kan använda folkmedicin, speciellt bra användning av olika växtdekok (kalendula, Johannesört, kamille).

Behandling av cystit hos äldre kvinnor och gravida kvinnor bör vara under särskild övervakning. I det första - i samband med de åldersrelaterade förändringarna i genitourinary systemet och en särskild mottaglighet för olika infektioner på grund av minskad immunitet. Framtida mammor kommer sannolikt att skada barnet under behandling, även om det är mycket farligare att lämna sjukdomen på egen hand. Eftersom infektionen kan spridas till andra organ, särskilt njurarna, som redan upplever en ökad belastning.