Curly krukväxter

Curly krukväxter är utformade för att dekorera rummet. Sådana blommor bidrar till skapandet av en unik design av vardagsrum eller kontor. Klättringsplanter ofta dekorerar vertikala ytor. Särskilt framgångsrikt är avlen av sådana blommor i små rum med otillräcklig belysning. De kan återuppliva situationen, göra rummet mer rymligt och bekvämt. På grund av de långa lockiga skotten med antenner eller luftrötter, kan vinstockarna klättra upp till en stor höjd. Växa klättringsväxter i hängande korgar, krukor eller krukor. Dekorera med sådana växter kan vara ett vardagsrum och ett sovrum, en plantskola, ett kök och även en korridor. Vackert titta kompositionen, som består av olika, liknande i sättet att innehåll, curling blommor.

Typer av krusiga krukväxter

Det finns många typer av lockiga inomhusblommor, som enligt deras förhållanden kan delas upp i amp och lianor. Du kan skilja dem efter växtens natur: de stora sorterna växer på kullen och sänker sina långa, flexibla skott ner och lianorna växer i alla riktningar och klamrar sig på allt som kommer deras väg. Ett levande exempel på rikliga växter är alsobia - en växt för hängande krukor. Till rummet lianas är till exempel epipremnum - opretentiös snabbväxande husplanta med köttiga gröna blad.

Bland de mest populära klättrare krukväxterna noterar vi följande:

Ta hand om inomhusklättringsanläggningar

Nästan alla inomhusklättringsanläggningar tillhör skuggan-kärleksfulla och opretentiösa i vården av olika typer av blommor. Sådana växter är bättre att etablera så att deras löv inte kommer i kontakt med varandra. De gillar ofta regelbunden vattning och sprutning eftersom de växer högt ovanför golvet och därför torkar marken i krukorna ganska. Men deras vattning är inte ett mycket enkelt förfarande eftersom nästan alla rumsvävda lianor ligger högt ovanför golvet. Därför måste du sätta på baddräkt eller plastpåse innan du börjar vattna på en kruka eller en korg med en curling room blomma. Ta sedan bort den med ackumulerat vatten efter en timme.

I det fall då krukor med lockiga blommor hänger på väggen, kan en isbit placeras på marken nära blomman. När isen smälter, kommer vatten att strömma in i marken, men det kommer inte att spillas på golvet. Spraying är mycket användbar för klättringsplanter: deras löv kommer inte att torka upp, bli gröna och elastiska.

För att skapa vackra kompositioner från linda inomhus växter, används olika galler, står eller helt enkelt garn. Blommans skott borde vara bundna till dessa anordningar så att de skulle släpas längs väggen eller fönstret. Lianas ivy är till exempel en utmärkt prydnad för kontoret. Den kan odlas med hjälp av stöd eller tillåta fri tillväxt. Förutom regelbunden vattning krävs periodisk beskärning av övervuxna stammar.

Placera skuggningsbeständiga klättringsanläggningar på platser som är skyddade mot solljus. Men det finns växter som tvärtom älskar solsken. Till exempel, murgröna vax, eller hoya - en blommande klättring hushåll, på de köttiga petioles som ligger doftande rosa vax blommor. Om hans hålla på en solig plats, då blommar blir årliga. Du kan växa i hängande korgar, knyta grenarna till trellis.

Den linda Tunberia blommar med vackra blå, vita, lila, gula blommor uppsamlade i en pensel. Växten är fotofilös, älskar riklig vattning och fuktig luft.

Med rätt underhåll och vård av klätterväxter kan du växa i ditt rum eller kontor en vacker inomhus vertikal trädgård som inte bara städar luften i rummet utan också skapar ett underbart humör för alla invånare.