Rio-Bravo naturreservat


Staten Belize är fylld med fantastiska naturattraktioner . Trots landets lilla territorium är det på denna plats att många miljöområden är koncentrerade, varav de flesta är upptagna av magnifika parker och fascinerande reserver. En av de mest minnesvärda är Rio Bravo Reserve, allmänt känd bland turister utanför landet

Reservets historia

Rio Bravo Reserve grundades 1988 som en del av ett särskilt program för att skydda många tropiska skogar från avskogning. Det är värt att notera att i slutet av 1980-talet projicerades en allvarlig ekologisk katastrof i Belize , som manifesterades i den massiva avskogningen av tropiska skogar, vars territorier var avsedda för citrusplantager. Med ökningen av avverkningen avskalades området av den exotiska djungeln snabbt. Belyses regering har säkrat ett skyddat område på det öde territoriet, och har sedan flera decennier säkerställt att djungeln helt kan återhämta sig i all sin härlighet.

Rio-Bravo naturreservat - beskrivning

Rio Bravo Reserve ligger i den nordvästra delen av Belize på Orange Walk och är det största ekologiskt rena området i Belize , som täcker nästan 4% av hela detta lands territorium. Rio Bravos naturområde spredde sina innehav mer än 930 kvadratmeter. km. Ett stort område av reserven är upptagen av äkta vild djungel, som säkert kommer att locka uppmärksamhet hos ekoturismälskare.

Många av de sällsynta representanterna för fauna och flora är representerade i Rio Bravo. Här kan du hitta cirka 70 djurarter och 392 fågelarter, se unika växter. Naturparkens territorium är bebodd av arter som ligger på gränsen till utrotning, bland vilka du kan lista: Centralamerikanska spindelnap, ocelots, svarta apor howler, tapirs, jaguarundi, jaguarer, pumor.

Förutom naturskönhet kan reserven också erbjuda kulturella attraktioner: cirka 40 platser av spår av den antika maya-civilisationen.

Reserven är tillåten ett begränsat antal turister, i genomsnitt för året deras antal är bara några tusen. Sådana förbud fastställs för att så länge som möjligt behålla det speciella ekosystemet för denna tropiska plats.

Reserven Rio Bravo anses vara en av de mest majestätiska orörda platserna på hela planeten. Otroliga vågar, exotiska växter och de sällsynta djuren kommer att erövra hjärtat av varje turist.

Hur kommer man till reserven?

För att komma till reserven måste du först komma till Orange Walk. I närheten finns flygplatser i följande städer: San Ignacio (32 km), Dangriga (58 km), Philip Goldson i Belize City (62 km). Från dessa kan du komma till Orange Walk med buss eller bil.