Marino Balena National Park


En av de mest besökta parkerna i Costa Rica är Marino Balena National Park, som ligger 11 kilometer från staden Dominical. Detta namn gavs till parken för att hedra knölvalar som migrerar här. Förutom däggdjur, sällsynta fåglar och djur lockar nationalparken turister med sina fantastiska landskap, mangrove skogar, sandstränder, korallrev och steniga öar.

Den unika karaktären av den marina parken

Marino Balena National Park skapades för att skydda viktiga halor. Detta är en vild sandstränder och mangrove mynningar av floder, och korallrev och steniga shoals. Det territorium där den marina nationalparken är belägen upptar cirka 273 tunnland mark och nästan 13,5 marina tunnland. I flera kilometer sträcker sig en pittoresk kust.

Stränderna i havsparken är inte överfulla med turister, och den största befolkningen observeras på den berömda stranden Pinuelas Point, där den största samlingen av koraller ligger i Costa Rica . Nästan alla stränder skyddas av rev och steniga öar, som kallas Las Tres Hermanas, vilket betyder "tre systrar". Här är simmare skyddade från en farlig surfning.

I Marino Balenas nationalpark finns det fyra ingångar, vilka var och en är säkrad av en vaktmästare. Besökare i Uvita-sektorn vid lågvatten kan observera ett fantastiskt kluster av klippor och rev som liknar whalesens svans.

Turister här är tillgängliga för olika typer av rekreation. Du kan gå till stranden för att simma och sola eller åka dykning. Den mest populära aktiviteten här är dykning med valar och delfiner. Du kan utrusta dig själv på en spännande resa genom parken. Vila på frisk luft är inte begränsad till någonting, men endast en brand kan inte planteras. Det är tillåtet att använda gas- eller kolgrillar.

Flora och fauna i nationalparken

Marino Balena National Park i Costa Rica har blivit ett riktigt hem för knölvalar som bor i området från augusti till november och från december till april. Dessa invandrare i längd räcker upp till 16-18 meter. Hav olivsköldpaddor och bisces, hotade, valde parken som en plats för att lägga ägg. De bo här från maj till november. Dessutom finns det bottlenose delfiner, gröna leguaner, bruna boobies och havsar.

I kustområdena kan du se många fåglar. Vita säckar, pelikaner, fregatter, stora blåhäger, skarvar, några arter av tern, vadare och måsar bildar sina bon i parken. Bland vegetationens överflöd är livliga mangroveskogar, mangrovete och vilda anon av stort intresse.

Hur kommer man till den nationella marina parken?

Från huvudstaden i Costa Rica leder två spår till nationalparken. Via Fernandez finns ett vägnummer 34, som ändras till nr 39 på ringdäcken. Restiden utan trafikstockningar är cirka 3 timmar.

Även från San Jose kan du komma hit på rutt nr 243 genom San Isidro, som också ändrar riktning vid ringbanan. Och till destinationen finns ett ruttnummer 34. På den här vägen kommer du att stanna ca 3,5 timmar.