Jam från päron med kanel

Tidpunkten för ämnena närmar sig slutet och det är nödvändigt att fylla den återstående tomrummet på hyllorna på skafferi med de eftertraktade burkarna. Med en bra skörd av päron kan du göra det mycket effektivt. Från dem får du en otroligt god sylt, som kan varieras genom att tillsätta kanel , vanilj, citrus och andra smakrika tillsatser.

Från våra recept kan du välja det lämpligaste alternativet som passar din smak och förbereda en läcker behandling som ger oddsen till någon efterrätt och blir ett utmärkt tillskott till te på kalla, kalla kvällar under lågsäsong.


Jam från päron med kanel och citron - recept

ingredienser:

beredning

Perfekt alternativ för sylt kommer att vara mogna söta och sura söta päron, som måste tvättas och torkas i förväg. Skär frukten i två delar, dra ut fröslådan, ta bort stammen och skär halvorna i små skivor.

Värm upp vattnet till koka, häll i sockret och rör om tills det löser upp. Tillsätt saften av två citroner, koka i fem minuter och häll sirapen som erhållits i skivade päron, förpackade dem i en emaljbehållare. Vi låter massan koka, stäng av elden och lämna i sju timmar.

När tiden har gått sätter vi igen på elden, kastar en kanelstång, kokar i fem minuter och låt det svalna helt. Vi utför en sådan manipulering en gång till, vid kokpunkten kokar vi till färdig och önskad densitet, hett hälls över torra sterila burkar och rullas med kokta lock. Vrid behållarna med syltvätten upp och ner och bestämma under en varm filt tills den är helt nedkyld.

Jam från päron med kanel, vanilj och citron - recept

ingredienser:

beredning

Mina päron, vi sparar från stammar och kärnor med frön och skärs i kuber, skivor eller skivor. Vi lägger dem i en emaljad behållare, lägg till zest och saft av en citron och häll hetsirap. För att göra det löser vi sockret i en liten mängd vatten, kasta kanelpinnarna och vaniljpannorna, häll konjakan och värm till koka.

Behållaren med päron och sirap bestäms på elden, värmdes till koka och koka i fem minuter. Stäng sedan av plattan och låt burken svalna helt. Värm sedan igen för att koka och koka massan tills hela pärlskivornas genomskinlighet. Hot lägger fast sylt på torra sterila burkar och lockar det med kokta lock. Efter kylning av sylt, i ett inverterat tillstånd, bestämmer vi burkarna för lagring till andra räkningar.

Jam av päron med apelsiner och mark kanel

ingredienser:

beredning

Päron tvättas, kasseras från frölåda och skärs i skivor eller skivor. Appelsiner min, vi rengör från skalen, demontera i skivor och skära dem i små bitar.

I vattnet kastar vi apelsinskalar, värm till koka och koka i fem minuter. Ta sedan bort skalen och kassera, och häll socker och kanel i vattnet och koka tills de söta kristallerna löser upp.

Häll de beredda siraplagade päron med apelsiner och elda. Koka efter kokning i fem minuter och ge sylt helt coolt. Koka sedan igen till koka och koka till fruktens transparens.

På beredskap häller vi varm sylt på torrsteriliserade burkar och täpper dem med lock, kokar dem i vatten i fem minuter och torkar dem sedan.