Fort George (Port Antonio)


En av huvudattraktionerna i Port Antonio i Jamaica är den militära befästningen i Fort George.

Att skydda gränserna för staten

Behovet av att bygga ett militärt fort framkom 1728, när förbindelserna mellan öststaten och Spanien var särskilt akuta, och det fanns ett hot om invasion av interventionisterna. Ett år senare började byggandet av en befäst struktur, som leddes av den kända militära ingenjören Christian Lilly. Arkitekten blev berömd när han arbetade på projektet av Royal Citadel i Plymouth. Lilly nya hjärnbarn blev hennes reducerade kopia. Bastionen blev känd som Fort George till ära för den härskande monarken George I.

Framväxten av en militär befästning i Portland County bestämde inte bara för att skydda statens gränser från utländska intrång, utan också att motstå attacker av flyktiga slavar som deltog i uppror och försökte störta kungen.

Fort George igår och idag

Fort George Fortress i sina bästa år kunde rymma ett militärt batteri bestående av 22 pistoler, varav 8 är stora kanoner. Dess väggar var så starka att ingen av vapnen i den tiden skulle kunna orsaka dem betydande skador. Tyvärr spenderade tid inte Fort George, och allt som turister kan se idag är bara en del av den befästa väggen och ett artilleribatteri.

I dess historia användes förstärkningen enbart för sitt avsedda syfte, när under andra världskriget grunden för träning av den brittiska flottan var belägen på dess territorium. Idag används de överlevande kasernerna, som omvandlas till klassrum, för att genomföra klasser på Titchfield-skolan.

Användbar information

Du kan besöka Fort George när som helst som är bekvämt för dig. Det finns ingen avgift för entré och sightseeing.

Hur kommer man dit?

Gå till önskad plats med bil, genom att ange koordinaterna 18 ° 8 '24 "N, 76 ° 28 '12" W.