National Marine Park Las Baulas


National Marine Park Las Baulas ligger på den azurblå Pacific Coast of Costa Rica . Trots att dess territorium är mycket stort (220 km2), upptar mark endast 10% av marken. Kustområdet består av fyra magnifika vita sandstränder: Playa Carbon, Playa Ventanas, Playa Grande och Playa Langosta. Berätta för parken mer.

Vad ska man göra och vad man ska se?

Om du redan har köpt en lyxig Costa Tica solbränna på lokala orter och rikligt simmat i det klara vattnet i havet, och själen ber om nya intryck, då i Las Baoulas hittar du något att göra inte bara under dagen, men på natten.

Parken erbjuder mycket underhållning för sina besökare:

 1. Nestning av havssköldpaddor . Människor kommer hit bara för att se hur havssköldpaddor lägger sina ägg och sedan återvända till havet. Nesting period är från oktober till april. Vid denna tid på stränderna startar upp grupper på 15 personer endast tillsammans med en guide. För en dag får inte mer än 60 besökare komma in i parken. Alla utflykter utförs på natten.
 2. Surfa . Under dagen kan besökare surfa, simma i havet och sola på en av stränderna i parken.
 3. Dykning . Om du är en fan av undervatten promenader, rekommenderar vi dig att gå till Playa Carbon Beach - en av de bästa dykpunkterna i Costa Rica .
 4. Mangrovemossor . Du kan gå på en rundtur på mangrover när som helst på året. Denna resa ger en möjlighet att inte bara beundra de träskiga skogarna, utan också att titta på krokodiler, apor och andra lokala invånare.
 5. Naturhistoriska museet . Ta en titt på det lilla museet vid ingången till parken. Ljudturer finns på flera språk.
 6. Båtturer . Om du vill åka kajak på floden eller havet, gå på båttur.

Om du planerar att spendera en natt i Las Baulas kan du bo på ett av hotellen i parken: Rip Jack Inn och Las Tortugas på Playa Grande, Luna Llena och El Milagro. Lunch eller middag kan avnjutas i en av restaurangerna i reservatet, där du kommer att erbjudas lokala rätter .

Till turisten på en anteckning

 1. Boka en nattutflykt i förväg. Möjligheten att komma in i gruppen minskar under högsäsong i december och januari.
 2. Inte all reserveras territorium är noggrant bevakad, så om du var på stranden utan en guide, använd inte oskärmade blixtljus, fotografera utan blixt, gå inte över sanden ovanför tidvattengränsen (där sköldpaddor lägger ägg och du kan skada dem), gör inte högt ljud och Bli inte för nära reptiler.
 3. Lämna inte skräp och särskilt plastpåse. Sköldpaddor tar dem för maneter, äter och dör.
 4. I den nationella marinaparken Las Baulas är samling av ägg och fångst av djur strängt förbjudet och endast poachers tillhandahåller sådana produkter.
 5. Om du utan minne kommer att bli kär i Las Baoulas och inte vill dela med det, har du möjlighet att förbli en volontär. All information kan erhållas från MINAE-kontoret (miljö- och energiministeriet) på Playa Grande.

Hur kommer man dit?

För att komma till Las Baulas måste du ta en buss som går från San Jose till Huacas. Stoppet ligger i San Jose 300 m norr och 25 m väster om barnsjukhuset. En annan buss går från stationen i San Jose, som ligger 300 m norr om huvudentrén till sjukhuset San Juan de Dios.

Om du vill gå direkt till Tamarindo , ta sedan bussen som avgår från sjukhuset San Juan de Dios. Du kan ta dig dit med buss från Santa Cruz (Santa Cruz) till Playa Grande. Två flygningar klockan 6:00 och 13:00 går till parken. Bussen avgår tillbaka klockan 7:15 och 15:15.