Blue Mountains (Jamaica)


En av Jamaicas ljusaste naturattraktioner är Blue Mountains (Blue Mountains). Detta är det största bergsnätet i Jamaica , sträcker sig 45 km i östra delen av ön. Namnet uppstod från dimma av en blå nyans, som tycks kuva topparna och botten av bergen.

Allmän information

Den högsta punkten på Jamaica Blue Mountains är toppen av Blue Mountain Peak (Blue Mountain Peak), som stiger på 2256 meter över havet. För att göra det bekvämare att beundra utsikten från toppen upprättades ett observationsdäck här, vilket i klart väder kan man se inte bara hela Jamaica utan även närliggande Kuba.

Nationalparken

De blå bergen i Jamaica är en del av nationalparken med samma namn, som öppnades 1992. Parken är ett miljömål från staten, eftersom sällsynta växter växer här och utrotningshotade djurarter kan hittas. De mest exotiska representanterna för parkens fauna är gigantiska fjärilar, svarta fåglar, stora marmoter och bland floran finns jamaicansk hibiskus, ett stort antal endemiska arter av blommor och träd som inte växer någonstans utom i Jamaica.

Blått berg kaffe

Stora kaffeälskare vet säkert namnet Blue Mountain Coffee. Denna typ av kaffe odlas vid foten av Jamaica Blue Mountains och anses vara den mest höga tillväxten i världen. Dessutom noterar gourmor den delikata smaken av drycken och smaken utan bitterhet, vilket inte är förvånande, eftersom det växer under idealiska förhållanden - bördig jord, ljus sol och ren bergsluft.

Hur kommer man dit?

För att komma till toppen av berget kan du gå på speciella vandringsleder, på cykel (del av vägen) eller med bil som en del av en turistgrupp. Vandring tar ca 7 timmar, en resa med bil - drygt en timme.

Till turisten på en anteckning

Om du bestämmer dig för att göra en självständig resa till toppen av Blue Mountains of Jamaica, Blue Mountain Peak, i en hyrd bil, kom ihåg att vägen uppåt i de flesta ställen är mycket smal och det är svårt att dela med den kommande bilen. Därför rekommenderar vi att du följer hastighetsgränserna.