Cocktail "Black Russian"

"Svarta ryska" fick sitt namn på grund av sin speciella komposition: vodka, som länge varit en del av rysk kultur, kombinerat med svart kaffe (kaffelikör), när de blandas ger de ut en fantastisk god dryck. För första gången blev cocktailen förberedd 1949 av en belgisk bartender, men efter utseendet uppträdde en hel rad variationer, som vi också kommer att prata om i den här artikeln.

Cocktail "Black Russian" - recept

Självklart är det att köpa en cocktail "Svarta ryska" i banken mycket billigare, men om det handlar om den ursprungliga smaken och sanna glädje från drycken, blir det perfekta alternativet en självständig förberedelse, mycket enklare än du kanske gissat.

ingredienser:

beredning

Blanda vodka och likör med is i en skakare och använd sedan en barskärm, häll den resulterande blandningen i ett brett och lågt glas med färskis.

Den här versionen av cocktailen är mer "torr" och stark, men efter dina smakpreferenser kan du lägga till lite mer sprit och mindre vodka till cocktailen för att göra drinken sötare.

Cocktail «Dirty Black Russian»

Sammansättningen av cocktailen "Svarta ryska" har genomgått många förändringar, men några av dem har redan blivit klassiker, som "Dirty Black Russian", vars blandning innehåller inte bara vodka och sprit, men även cola.

ingredienser:

beredning

Fyll highballen med is och låt den svalna. Under tiden, somna lite is i skakan och häll i samma vodka med sprit. Blanda noggrant allt, häll ut den gamla isen från glaset och strö på färskis. Vi filtrerar drycken i highball genom en barskärm och infiltrar cola till själva kanterna.

Skadorna från en sådan cocktail "Black Russian" kommer sannolikt att vara högre på grund av en större mängd alkohol, men efter försök kan du när som helst återvända till den klassiska versionen av drycken, vilket eliminerar öl och cola.

Cocktail "Choklad svart ryska"

Mjölkkocktail för vuxna är en idealisk egenskap för denna drink. Cream till smaken med doften av kaffe och vodkas berusande kraft, låter även intressant!

ingredienser:

beredning

Häll vodka och sprit i mixerskålen, lägg sedan en mjuk glass och vispa alla ingredienserna tills det är slät. Vi häller cocktailen i flöjterna för champagne och serverar omedelbart.

Cocktail "Burning Black Russian"

Om du inte är emot extrema drycker, försök sedan "Burning Black Russian". På grund av det övre lagret kommer ditt skott att brinna inte värre än sambuki, och tack vare olika lager av drycker, inte bara ett vackert utseende, utan också en trevlig smak.

ingredienser:

beredning

Försiktigt, genom att använda en skedsked, börjar vi laga alkoholen i skottet i följande ordning: kaffelikör, Baileys, vodka och rum. Om det är önskvärt, tänd det övre lagret av cocktailen och drick snabbt.

Drick "Slät svart ryska"

Blandning av vodka och öl är osannolikt att leda någon till gott, förutom att du bara kan överväga "Smooth Black Russian", där dessa svurna fiender visar en strålande kombination.

ingredienser:

beredning

I en istäckt highball mix vodka med kaffelikör med en tesked. Tillsätt lite cola som sötningsmedel och fyll resten av glaset med en tuff, till exempel Guinness.