Lecho med morötter

Lecho är en populär vegetabilisk maträtt som kom till oss från ungerska köket. Dess huvudsakliga ingredienser är traditionellt kvar tomater och bulgarisk peppar. Men nuförtiden är receptet på denna maträtt ofta modifierat: det är gjort och tjockt, och mer flytande, sött eller kryddigt. Men i alla fall är Lecho ett gott gott mellanmål som passar nästan alla garneringar. Låt oss överväga hur du förbereder lecho med morötter.

Receptet är lecho med morötter

ingredienser:

beredning

Så först, låt oss förbereda alla ingredienser. Bulgarisk peppar tvättades, torkades med en handduk, skarvas snyggt, skar i halvor och tar bort fröna. Skölj sedan igen, torka lätt och skär i remsor. Morötter rengörs från skalen, tvättas och gnids på en stor rivare.

Låt oss nu hantera tomater med dig. Kom ihåg att konsistensen av vår maträtt beror främst på den ursprungliga juiciness av tomater. Om du köpte köttiga tomater är lecho lite tät, och om den är vattnig är den flytande. Så, tvättas tomaterna och skalas av dem och sänker dem i några sekunder i kokande vatten. Torka dem sedan i små bitar, lägg dem i en kastrull och skicka dem till elden. Vi koka det och vi vrider det genom en sik för att helt bli av med fröerna.

Vidare i den beredda tomatsaften kastar vi salt, en sockersand, en nejlikor, en peppar ärtor och vi blandar. Du kan ge fat lite kryddig wittiness, lägga till smaken krossad vitlök och varm peppar. Förberedda bulgariska peppar och morötter sätts i en ren djup kastrull och hälls tomatsaft. Blanda allt grundligt och sätt disken på elden. Periodisk omrörning, bringa grönsaksmassan att koka och koka i ca 5-10 minuter. Viktigast - överkoka inte peppar, och då blir det väldigt mjukt och lecho kommer att förlora sin unika smak.

Innan slutet av tillagningen, vänder vi oss till förberedelsen av burkarna för rullande. För att göra detta tar vi bort dem i förväg, tvätta dem ordentligt, använd sodavatten och granska dem för marker eller sprickor. Då steriliserar du burkarna på något sätt tillgängligt för dig och skickar dem till en ren kökshandduk. Färdig lecho av tomat, morötter och paprika läggs varmt i de beredda burkarna, täckt med täck och steriliseras: liter - 10 minuter och tre liter - 20 minuter. Sedan förseglar vi den, försiktigt vänd den upp och ner, lind den i en varm filt och låt den svalna.

Lecho av tomat och morot

ingredienser:

beredning

Tomater tvättas, skärs i stora skivor och tar bort peduncle. Sedan vrider vi det genom en köttkvarn med ett stort galler och vrider tomaterna i puré. Morötterna tvättas, knivar det övre tunna skiktet och gnuggar grönsaken på ett grovt rivjärn. Nu kombineras i en stor kastrull tomatpuré med morötter, koka och koka i 20 minuter.

Häll sedan i vegetabilisk olja, ättika, kasta vi salt, socker, hackad peppar och pressad vitlök. Blanda alla och koka i 10 minuter. Läcka sedan lecho på sterila burkar, stäng, linda i en ullfilm och lämna tills helt kylt.