Tonåringar och sex

Förr eller senare måste alla föräldrar berätta för barnet om sex. Många är obekväma med det kommande samtalet. Naturligtvis är det bäst att starta sexutbildning i förskoleåldern när barnet först ställde frågan om var han kom ifrån. Men om för småbarn bristen på sådan kunskap inte är kritisk, då att skjuta upp samtalet med en tonåring om kön är inte värt det. Efter att ha inte fått den nödvändiga informationen från föräldrarna kommer barnet att försöka hitta detaljerna om sitt intresse från vänner eller på Internet, vilket inte garanterar säkerheten.

Hur man säger en tonåring om sex?

Först och främst bör samtalet vara tillgängligt och ärligt. Det är mycket viktigt att förbereda barnet för de förändringar som kommer att inträffa hos honom under puberteten. Observera följande nyanser:

Vanligtvis sker sådana samtal i flera steg, det är viktigt att båda föräldrarna deltar. Ämnet av kön bland ungdomar idag är särskilt akut, därför är det oacceptabelt för ett barn att få denna kunskap från tvivelaktiga källor. Om föräldrar inte är säkra på att vissa stunder kan förklaras, så finns det nu ett stort urval av relevant litteratur riktad mot sexuell utbildning. Dessa böcker och tidskrifter avsedda för barn i olika åldersgrupper kan läsas tillsammans med barnet, svara på frågor som uppstår.

Vad kan inte göras i kommunikation om sex med ungdomar och barn?

I samtalet måste du följa vissa regler:

Samtal bör vara av konfidentiell karaktär, så att barnet med några frågor utan tvivel närmade sig föräldrarna. Sådana konversationer kan spara från tidigt sexuellt liv. När allt kommer omkring är många mödrar oroliga över frågan om varför tonåringar har sex. En av anledningarna är jämliktryck, liksom uppfattningen att sexuellt livsförlopp ger upphov till bilden och gör den mer mogen. Och det här är en konsekvens av bristen på objektiv information som ett barn ska få i familjen, och inte från vänner eller Internet.