Kycklingens gelé - recept

Alla de riktiga värdinna inför en stor semester eller fest börjar traditionellt att förbereda en välsmakande, rik gelé. Tidigare var det bryggt enbart från kött och gropar av fläsk eller nötkött. Men vi vill erbjuda dig ett par recept för att laga gelé från en fågel, och särskilt från en kyckling. Och tro inte ens att det plötsligt inte kommer att sluta! Tro mig, denna gelé fryser perfekt, dessutom är dess smak mycket mildare, och buljongen är mer transparent och vackrare. Så, låt oss berätta för dig hur man lagar en underbar, utsökt gelé från en kyckling.

Receptet på gelé från fläskben och kyckling utan gelatin

ingredienser:

beredning

Fläskbenen blötläggs i stora mängder vatten i minst tre timmar. Sedan skärs dessa ben i 2-3 stora bitar och lägger dem på botten av en stor, djup pan. På toppen av dessa delar lägger du ut kryddorna. Vi suger inte kycklingen, men sköljer den väl, skär den i 4 bitar och lägg den i en kruka med ben. Fyll alla med vatten högst fem centimeter från den sista kanten av en bit kyckling. Vi tittar, för att inte missa köttets kokning och ta bort skummet som har stigit ovanför det. Täck pannan med locket något förskjutet till sidan. Vi lagar gelé i fyra timmar, vid lägsta värme. Efter tillsats till det rengjorda färska morötter, opurifierade, men tvättade lök, stjälk av selleri och salt alla individuellt för att smaka. I samma brandläge lagar vi allt i ca 60 minuter. Sedan sätter vi åt sidan, vi kyler lite, tar ut kött och tar det i små rifna bitar. I botten av formar eller brickor placerar vi de kokta morötterna i kuber, följt av det beredda kycklingköttet, häll allt gaze spänd genom flera lager buljong och sätt det i kylan för fullständig härdning.

Ett recept på gelé från kyckling och kalkon med gelatin i multivariaten

ingredienser:

beredning

Vi skär den beredda (tvättade) skaftet kalkon i 2-3 delar och stapla sina bitar på botten av multivarken. På toppen av kalkon lägger vi också ut beredda vingar och kycklingsben. Lägg dillparaplyerna i köttet och lägg en lök bara väl tvättat, utan att ta bort skinkorna, och den andra städas och staplas i halva. Fyll Allt ett par fingrar ovanför köttet rent, kallt vatten och sätt timer multivark i 5 timmar med programmet "Quenching." En halvtimme före programmets slut öppnar du locket och saltet för att smaka på buljongen. Efter den slutliga förberedelsen i multivarken, med en gaffel med en gaffel, tar vi ut köttet och vi kyler det hela lite. Lossa en liten buljong, vi löser upp i ett paket gelatin och häll det i en buljong filtrerad genom ett par lager av gasbind. Köttet är demonterat i små fibrer, som vi lägger i former för gelé och fyller allt med en vacker, gult buljong. För frysning exponerar vi formarna i kylan.