Svarta avföring under graviditeten

Mycket ofta, medan man väntar på ett barn, börjar en kvinna uppleva obehag av alla slag i mag-tarmkanalen. Det kan plågas av förstoppning, diarré eller flatulens. Särskilt framtida mamma oroar sig, varför under graviditeten blir avföring plötsligt svart.

Livsmedelskomponent

Svarta avföring under graviditeten kan vara en elementär reaktion på ätit mat. Om en kvinna konsumerar många produkter som innehåller järn (granat, lever, kött, bovete) blir hennes avföring svart.

Dessutom leder användningen av olika bär med svart hud eller kött i stora mängder till det faktum att pallmassor har många svarta impregneringar. Men man bör vara försiktig så att man inte förvirrar dem med parasiter, som ibland också uppträder som svarta fläckar. Intag av vitaminer och mediciner kan också orsaka svag avföring under graviditeten. Till exempel, en kvinna lider av flatulens, eller hon förgiftades, och hon tog aktivt kol. Även ett par tabletter fläckar intensivt, och en kvinna kan bli rädd genom att märka sådana förändringar i hennes pall.

Svarta avföring hos gravida kvinnor är obligatoriskt om det tar ett vitaminkomplex som innehåller järn. Detta mikroelement, som är avgörande för både moderen och den växande kroppen, leder alltid till en förändring i avföringens färg. Vissa experter tror att det är högkvalitativ medicinering som orsakar svullnad av avföring och förfalskning, vilken massa på marknaden för mediciner, det här kommer inte fungera.

Svarta avföring, som följd av sjukdomen

I alla ovanstående fall är svarta avföring under graviditeten vanligt, och det finns ingen anledning till oro. Men det är en helt annan sak om en kvinna har kroniska sjukdomar i de inre organen, vilket kan förvärras under barnets bär.

Varför kan gravid avföring vara svart, vet gastroenterologer. Trots allt kan det vara orsakat av sjukdomar i mag-tarmkanalen. Låt oss titta på de vanligaste.

Den mest formidabla sjukdomen är ett sår i magen eller tolvfingertarmen. Det kan öppnas exakt under barnets lager, och det är väldigt viktigt att svara på det i tid. Svarta avföring indikerar ofta den interna blödningen som har börjat.

Blodet går inte oförändrat i tarmarna, eftersom det blir svart under enzymens verkan. Förutom den jämnfärgade avföringen blir den flytande och det finns en generell svaghet, ett smärtsamt tillstånd.

Polper i tarmarna, som kan öka och ge en liten blödning, orsakar avföring att bli svarta. Detta inkluderar utvidgningen av venerna eller inre hemorrojder. För att få reda på den faktiska orsaken kommer ett samråd med proktologen att krävas.

Men förutom att ändra avföringens färg vid utveckling eller återfall av sjukdomen noteras ytterligare symtom som:

Men smärtan i den epigastriska regionen sker inte alltid. Så du måste vara mycket uppmärksam på sådana små saker som att ändra stolens färg, eftersom det kan indikera det problem som uppstått, vilket måste lösas i en nödsituation.

Hormonal orsak

Men inte allt borde utvecklas i detta scenario, eftersom oftast svarta avföring indikerar en aktiv frisättning av hormoner. Under deras inflytande genomgår alla interna organ förändringar i deras arbete. Så från de första dagarna av graviditeten kan svarta avföring bara vittna om sin normala utveckling.